Hoppa till huvudinnehåll

Nytänkade, normbrytande och fabulöst!

2022-05-30
I helgen var det premiär för musikalen Lika Olika på anrika Oscarsteatern i Stockholm. Lyssna gärna på inslaget från Sveriges radio P4.

Dela

Lyssna på inslaget från P4 här.

Musikalen Lika Olika är produktionen som skakar om och utmanar de normer vi lever med dagligen! Det här är musikalen som uppmanar att expandera förståelse och acceptans för allas inneboende olikhet. Den 28 Maj 2022 var det premiär på Oscarsteatern i Stockholm.

Musikalen är ett romantiskt drama där det är människors inneboende olikheter som skapar osynliga barriärer mellan oss. Barriärer som i musikalen övervinns av kärleken. Den här produktionen är en kommentar på det utanförskap som drabbar personer med funktionsvariationer eller andra som inte passar in i normen eller samhället.

Attendo Unika Stadshagen är den nya generationen av funkis-ensemble, en daglig verksamhet inom LSS som arbetar med musikalproduktion. Ensemblen har i flera år arbetat med uppsättningen och musikalen hade urpremiär år 2016. Den blev en omedelbar favorit med sina komiska inslag, medryckande originalmusik och träffande budskap! Lika Olika tar nu nya steg mot en större scen på Oscarsteatern för att fler ska kunna ta del av denna succéföreställning. Det här är något svenskafolket inte vill missa!