Hoppa till huvudinnehåll

Äldreminister Anna Tenje besöker Fridhemsvägen

2023-09-19
Trivsamt och trevligt när äldreminister Anna Tenje (M) besökte Attendo Fridhemsvägen i Ronneby, ett nybyggt modernt äldreboende som följer livsstilskonceptet Utevistelse & Trädgård med fokus på upplevelser och aktiviteter i våra fina utemiljöer.

Dela

Äldreminister Anna Tenje pratar med boende i trädgården på Attendo Fridhemsvägen

 

Under besöket var det bland annat full fart på dansbanan där ministern kunde mingla runt och samtala med de boende. Ministern fick även möjlighet att prova på solrummet och spendera lite tid i sportbaren.

 

Äldreminister Anna Tenje testar solrummet på Attendo Fridhemsvägen

 

Där pratade vi en stund om valfrihet och varför äldre väljer att komma till oss på Attendo. Just nu är det lång kö till våra platser, och det beror mycket på att de äldre och deras närstående uppskattar en meningsfull vardag med mycket aktiviteter, ett bra bemötande och ledarskap med god struktur.

 

Det blev också viktiga samtal om framtiden, bland annat kring kompetensförsörjning och hur välfärdsteknik kan frigöra tid för omsorgsarbete. Vi passade också på att lyfta fram behovet av att se över LOV så att valfriheten kan omfatta fler, samt att få lika villkor för privat och offentlig verksamhet när det gäller allt från tillstånd och tillsyn till ekonomiska villkor.