Hoppa till huvudinnehåll

Att hitta kärleken på äldre dar

2024-01-04
Möten och öden vävs ibland samman på de mest oväntade platser. Elke och Lars lärde känna varandra på  äldreboendet Attendo Vegagatan i Norrtälje och ganska snart märkte de att det fanns mer mellan dem än bara vänskap. 
Elke berättar att hon blev nyfiken på Lars redan första gången de träffades.

Dela

- Det var något speciellt med hans sätt att vara som fångade min uppmärksamhet, berättar hon. Han var nyfiken på ett väldigt trevligt sätt.

Lars och Elke är båda förtjusta i att röra på sig och började gå ut på gemensamma promenader. För Lars blev promenaderna något han verkligen såg framemot.

- Vi är rörliga båda två och det är mycket roligare att ha sällskap av någon man gillar.  Att ha någon att dela små stunder med, som att sitta på en bänk i parken och njuta av frisk luft det gjorde livet rikare, berättar han och tittar på Elke.

- Ja, så är det verkligen säger Elke. Aldrig hade jag trott att jag skulle hitta kärleken här på Vegagatan,  samtidigt är vi båda äldre och vi har inte samma förväntningar som när man var ung, det är ganska skönt.

Efter hand har deras relation vuxit sig starkare. I år var båda två hemma hos Lars dotter och firade jul.

Medarbetarna på äldreboendet tycker att det är så fin att se dem båda tillsammans.

- Vi blir glada att se dem tillsammans, de är båda så fina personer. De peppar varandra och bidrar till god stämning hos oss, säger undersköterskan Denja Karami.

Läs mer om våra äldreboenden här.