Hoppa till huvudinnehåll

Djur i omsorgen

2023-10-23
Det är ingen hemlighet att djur har en otroligt positiv inverkan på våra liv och välmående. På många av våra verksamheter finns därför vårdhundar, katter, fiskar och andra djur. Det händer även ofta att andra djur kommer på besök till verksamheten så att de äldre får chans att klappa och interagera på olika sätt med djuren. Det kan vara allt ifrån hästar, kaniner och marsvin. Dessa fyrbenta vänner har förmågan att skapa en varm och harmonisk atmosfär. Om du någonsin haft förmånen att ha en spinnande katt i ditt knä, vet du precis hur lugnande och underbart det kan vara.

Dela

Julia Åhlin med sina hästar

Julia Åhlin, en av våra engagerade medarbetare och en passionerad hästentusiast, är en stark förespråkare för att använda djurterapi som en metod för att nå människor. Tillsammans med sin häst Shy besöker hon bland annat våra verksamheter i Knivsta och Uppsala för att dela med sig av den positiva energi och glädje som djur kan bidra med.

- Jag är tacksam över att Attendo ser fördelen med att använda djur i verksamheten. Det är en metod som fungerar väl för många människor och kan vara ett fantastiskt sätt att nå fram till dem på, säger Julia.

Djur i omsorgen - hundvalp

Julia delar sina erfarenheter om att arbeta med djur på våra verksamheter, inklusive dem som riktar sig till ungdomar inom autismspektrumet. Efter att ha tillbringat en tid inom hästbranschen, fann hon sig snabbt i det meningsfulla arbetet och upptäckte hur många människor blomstrar upp när de får möjlighet att ta ansvar för djur. Det är som om djuren har en förmåga att få oss att känna oss lugnare och mer motiverade.

Djur i omsorgen - kanin

Djur är mer än bara sällskap; de är källan till tröst, glädje och en påminnelse om den enkla glädjen i livet. Djurterapi har en bevisad förmåga att verka orosdämpande, sänka blodtrycket och framkalla glädje och skratt.

Har du frågor om vilka djur som tas emot på en specifik verksamhet? Kontakta verksamhetschefen för mer information.