Hoppa till huvudinnehåll

Efter 54 års äktenskap har paret Lennart och Kerstin fortfarande kärleken i behåll

2023-02-14
I en villa i Helsingborg bor paret Lennart och Kerstin. De liver ett lugnt liv som pensionärer och har varit lyckligt gifta i 54 år. Kärleken drabbades mellan dem på hotell Mollberg för över 50 år sedan på en fest som de besökte utan att de då kände varandra.

Dela

Lennart och Kerstin - hemtjänstkunder i Helsingborg

– Vi var ett gäng som firade på hotell Mollberg. Då såg jag Lennart och frågade hans kompis om Lennart var singel, det var han och då fick jag väl ta honom, berättar Kerstin och skrattar.

Sen dess håller de ihop men det har inte allt varit en dans på rosor. Lennart arbetade hårt som ung inom konstruktionsbranschen. Han fick 10 år efter att paret hade träffats diagnosen MS. Till en början var Lennart helt arbetsför, men några år senare hade MS sjukdomen gjort sitt inträde i Lennarts liv, först med enkla symtom för att till slut medföra att Lennart satt i rullstol.

Detta medförde ett uttalat vårdbehov för Lennart. Det var inte bara vårdbehovet som förändrade hela livet för paret, de fick också bygga om huset och anpassa det till Lennarts nya situation. Det var också då som de valde Attendo för den vård Lennart dagligen är beroende av.

Oavsett vad som inträffat i Lennart och Kerstins liv, så sitter de här framför mig, lyckliga och kärleksfulla, nästan som ett busigt nyförälskat par.  

– Kerstin kidnappade mig, flinar Lennart. Kerstin inflikar genast med en rapp kommentar. Rapp men med kärleksfull glimt i ögat.

Paret är väldigt nöjda med omsorgen från Attendos hemtjänst

På frågan om de är nöjda med sin omvårdnad och om det är något de skulle vilja ändra på, svarar Kerstin.

– Vi är väldigt nöjda med Attendo, vi har haft Attendo i 10 år. Det är klart att det ibland strulat, men för det mesta fungerar det bra och de som besöker oss från Attendo är så fina människor. Ibland har det varit lite väl olika personer som kommit hit, men detta har blivit mycket bättre och det känns bra. Nu är det oftast samma personer och de känner oss väl och vi dem. Det känns tryggt.

Lennart som är förlamad från midjan och neråt får hjälp med allt från kateter till läkemedel och berättar att han känner stort förtroende för den vård han får från Attendo hemsjukvård och hemtjänst.

Lennart - hemtjänstkund i Helsingborg

Foto/text: Martin Eriksson / fotograferiksson.com