Hoppa till huvudinnehåll

Trygg & Säker med Attendos hemtjänst

2023-03-29
Brott mot äldre ökar och gärningspersonerna blir allt mer förslagna. Nu är det återigen dags för Attendos satsning Trygg & Säker för att skapa en tryggare vardag. Årets tema handlar om vaksamhet mot brott och bedrägerier.

Dela

Anita Palm
Alla kunder i Attendos hemtjänst får ett anti-skimmingkort att placera i plånboken som skydd mot trådlös skimming där någon stjäl din kortinformation.

Mig lurar de inte!

Anita Palm råkade ut för ett bedrägeriförsök men fattade misstankar och la på telefonluren i tid. Men hennes 97-åriga mamma blev grundlurad i ett bedrägligt samtal och blev av med 15 000 kronor.
— Det gäller att vara medveten och lagom misstänksam i nya
situationer, säger Anita.

Anitas 97-åriga mor, blev uppringd av en person som utgav sig för att vara hennes barnbarn och som behövde låna pengar för att köpa en bil. Han ville ha koden till bankkortet och sa att en av hans kompisar skulle komma och hämta kortet en liten stund senare.
— Mamma lämnade både ut kort och kod, för hon trodde ju att det var barnbarnet, och bedragaren gick direkt till bankomaten. Som tur var ringde mamma mig och sa att barnbarnet ringt och att fått låna pengar och jag förstod ju att något var galet. Vi spärrade genast kortet men pengarna var redan borta.

 

I filmen berättar Anita om hennes upplevelse av bedrägeriet. Läs mer om kampanjen här.