Hoppa till huvudinnehåll

Attendolunken – för fler seniorer i rörelse

2023-09-28
Första veckan i oktober går startskottet för Attendolunken som i år har 10- års jubileum. I år arrangeras lunkarna vid 18 orter runt om i Sverige med fler än 60 verksamheter som arrangörer. De första loppen arrangeras redan 29 september. Då står seniorerna från Linköping på startlinjen. - Det finns inget bäst före datum för rörelse. Med Attendolunkarna möjliggör vi för både de viktiga mötesplatserna och rörelse för alla seniorer oavsett fysisk form, säger Mali Fredgard Huber, chef för Attendos äldeboenden.  

Dela

I dagarna är det dags för höstens omgångar av Attendolunken.  Lunkarna är ett återkommande motionslopp som arrangeras runt om i landet för alla seniorer, med syftet att hitta glädje i vardagen med en gemensam rörelseaktivitet.  

- På många håll där lunkarna arrangeras bjuds också skolor och förskolor in för att delta eller heja på. Idag har många äldre och barn inte en naturlig plats för att mötas, med lunkarna möjliggör vi också en plats för dessa viktiga möten, säger Malin fredgardh Huber chef för Attendos äldreboenden.

Om Attendolunken
Attendolunken är ett motionslopp som i år arrangeras på 18 orter runt om i landet. Syftet är detsamma, att uppmärksamma den livsviktig rörelsen som främjar en hälsosam livsstil. Lunkarna arrangeras av Attendos verksamheter och är öppna för alla seniorer vid respektive ort. På många orter finns också samarbete med skolor och förskolor som deltar eller hejar på. I år firar Attendolunken 10- års jubileum. 

Bild- och filmmaterial
Verksamheterna publicerar foton och filmer på deras egna sociala medier konton.

Här arrangeras loppen
Se bifogad fil

Media är varmt välkomna att delta vid loppen, för mer information kontakta presschef Linda Bengtsson, telefonnummer 073-839 98 00 eller mejl linda.bengtsson@attendo.se.  

Presskontakt

Linda Bengtsson
Presschef
Telefon 073-839 98 00
E- post Linda.bengtsson@attendo.se

Länkar