Hoppa till huvudinnehåll

Ny app skapar trygghet för äldre och närstående

2023-06-07
Attendo Nära är en ny och unik app utvecklad av Attendo för närstående och boende vid Attendos äldreboenden. Med Nära appen som idag används av mer än 80 av Attendos 100 äldreboenden minskas det fysiska avståndet och ger de närstående en inblick i deras släktnings vardag på boendet. - För oss är mötet viktigt och med Nära appen kan vi ge känslan av närhet till både den boende och de närstående. Det skapar en viktig trygghet för alla och bidrar till ett bättre välmående hos de äldre som har sina hem och sin vardag hos oss på Attendo, säger Gustav Östergren, utvecklingsansvarig för appen.

Dela

Attendos egna mätningar har visat att kommunikation är en viktig faktor för att man som boende och närstående ska vara nöjda med omsorgen. Idag använder mer än 80 procent av alla verksamheter Nära appen och det har bidragit till nöjdare närstående. Drygt 81% av de närstående som använder appen uppger att de är nöjda eller mycket nöjda med appen. 
- Idag kan du som barn eller barnbarn följa vardagen för din släktning vid våra boenden. Appen är en viktig del för skapandet av framtidens omsorg. Tekniken skapar ovärderliga möten och minskar fysiska avstånd. Bara under maj månad publicerades 10.700 inlägg genom appen. Vi ser också att nöjdheten ökar avsevärt för de närstående som använder sig av appen, säger Gustav Östergren.

Fakta om Nära appen

  • Närstående kan skapa inlägg och skicka foton från sin vardag
  • Medarbetarna vid äldreboendena skapar inläggen
  • Olika nivåer för inläggen, avdelningsnivå och individflöde
  • Aktivitetsschema
  • Matsedel
  • Tillgång till fotografier när en person avlider

För mer information, kontakta Linda Bengtsson, presschef Attendo.

Presskontakt

Linda Bengtsson
Presschef
Telefon: 072-2511006
E-post: linda.bengtsson@attendo.se
 

Quote

För oss är mötet viktigt och med Nära appen kan vi ge känslan av närhet till både den boende och de närstående. Det skapar en viktig trygghet för alla och bidrar till ett bättre välmående hos de äldre som har sina hem och sin vardag hos oss på Attendo

Devider

Gustav Östergren

Quote

Idag kan du som barn eller barnbarn följa vardagen för din släktning vid våra boenden. Appen är en viktig del för skapandet av framtidens omsorg. Tekniken skapar ovärderliga möten och minskar fysiska avstånd. Bara under maj månad publicerades 10.700 inlägg genom appen. Vi ser också att nöjdheten ökar avsevärt för de närstående som använder sig av appen

Devider

Gustav Östergren