Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Skutan

Röntgenvägen 6, Huddinge

Välkommen till oss

Susanne Mogstad, Verksamhetschef

Hej, Jag heter Susanne Mogstad och ansvarar för Attendo Skutan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende, Korttidsplatser
Rumsstorlek
32-35 kvm
Talade språk
Svenska
Särskild fokus
Livsstilsboende Kultur & Nöje

Boendet

Centralt äldreboende

Attendo Skutan äldreboende ligger i Flemingsbergs centrum i Huddinge med närhet till butik, apotek och service. Här finns avdelningar för personer med demens, somatiska besvär samt avdelningar med korttidsplatser.

Här finns 83 lägenheter fördelade på 5 plan. Lägenheterna är mellan 32-35 kvm och består av ett rymligt rum med litet pentry samt ett stort kaklat badrum. Våra permanenta platser är utrustade med säng och sängbord, i övrigt möblerar du själv. Lägenheterna för korttids- och växelvård är möblerade.

Varje enhet består av nio lägenheter och där finns ett gemensamt vardagsrum och matsal. Där finns även en stor balkong för frisk luft och sköna stunder i solen samt en fin innergård för fika och små promenader.

Följ oss på Instagram

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg med individen i fokus

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som tillsammans med läkaren ansvarar för din hälsa och vård.

Arbetsterapeut och sjukgymnast gör funktionsbedömningar, förskriver hjälpmedel samt handleder personalen.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Attendo Skutan äldreboende leds av verksamhetschef och biträdande verksamehetschef.

Det arbetar flera olika professioner i verksamheten såsom undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster.

Sjuksköterska finns på plats varje dag. Jourtid bemannas Attendo Skutan av sjuksköterskor från Attendos mobila team.

Familjeläkarna Saltsjöbaden ansvarar för läkarinsatserna och besöker boendet två dagar i veckan. Övrig tid finns de tillgängliga för rådgivning per telefon eller för akuta besök.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

”Hjärtliga och goa, personalen arbetar med hjärtat”

Aldjia, februari 2021 Närstående

Vårdhunden Bruna

Häng med när vårdhunden Bruna sprider glädje på äldreboendet Skutan. Det finns dokumenterat goda effekter av djur i äldreomsorgen. Bruna kan till exempel hjälpa till att bryta isolering, dämpa ångest och spela spel. Vem vill inte ha en kram av gosiga Bruna?

Vårdhunden Bruna

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?

Ta kontakt med oss idag så berättar vi mer om Skutan och Attendos erbjudande.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.223226,"lng":17.937285},"content":"<h4>Attendo Skutan äldreboende i Huddinge</h4><p>Röntgenvägen 6 </br> 141 52 Huddinge </br> Stockholms län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.223226,17.937285' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Röntgenvägen 6,
141 52 Huddinge
Stockholms län

Öppna vägbeskriving