Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Vegagatan

Nybyggt och modernt äldreboende i Norrtälje hamn. Här finns en relaxavdelning med spa, solrum och en sportbar där vi gärna umgås. På takterrassen kan du njuta av fin utsikt mot Norrtäljeviken.

Kontakt

Unit contact image
  • Monica Hawkins
  • Verksamhetschef

  • monica.hawkins@attendo.se
  • 072-578 99 90
  • Hej, Jag heter Monica Hawkins och ansvarar för Attendo Vegagatan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

  • Antal platser: 83

    Särskild fokus: Livsstilsboende Sport & Spa

  • Särskild kompetens: Vi kan ta emot snabba placeringar Korttids somatik 65+
  • Spa, Sportbar, Bastu, Takterass, Växthus, Solrum

Story image

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa

Vegagatan är ett nytt och modernt äldreboende i Norrtälje med inriktning Sport & Spa. Boendet erbjuder en härlig relaxavdelning med spa och bastu. En sportbar där du kan svalka dig med något gott att dricka samtidigt som vi tillsammans tittar på vår storbilds-TV när favoritlaget spelar.

En härlig samlingssal med takterass som har fantastisk utsikt mot Norrtäljeviken. För dig som gillar växter och plantering lika mycket som oss, så har vi ett växthus och även en egen trädgård på taket. 

Story image

Viktigt att du känner dig som hemma

Våra trivsamma lägenheter är på ca 31 m² och är anpassade för att skapa de bästa förutsättningarna för att du ska kunna leva så bekvämt och självstädnigt som möjligt. Lägenheterna har ett trinettkök samt ett större tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. 

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. För oss är det viktigt att du känner dig som hemma i din nya bostad.

Story image

Du ska känna dig trygg

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

På Attendos äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp och själ. Våra aktivitetsansvariga ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål.

Värmande Kvalitétstid

Här på Attendo Vegagatan finns även ett solrum, avkopplande inrett och med stärkande ljus. I rummet spelas bakgrundsmusik med havsljud för total avkoppling. Du som boende här kan njuta av sommar och sol året runt.

Att ha ett solrum känns lite privilegierat och banar väg till välmående – men det finns även andra värden som man får på köpet.

Det är guldkant i vardagen och som boende och personal får man en stunds viktig kvalitetstid. Man får tid att samtala och koppla av och man gör det i en miljö som är både behaglig, avslappnad, nära och annorlunda. 

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Intresserad?

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemvård i Norrtälje som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst, hemsjukvård och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemvård Norrtälje