1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Pukslagarvägen

Pukslagarvägen 16, Gävle

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal demensplatser
36
Antal platser
54
Antal somatiska platser
18

Välkommen till oss

VerksamhetschefCharlotta Linderdahl

Telefon: 072-389 00 26

Boendet

Modernt äldreboende med Utevistelse & Trädgård i fokus

Attendo Pukslagarvägen är ett modernt vård- och omsorgsboende i Gävle. Det är ett Livsstilsboende med inriktningen Utevistelse & Trädgård där vi satsar på en vacker och aktivitetsinriktad utemiljö. Här ska alla som vill kunna ägna sig åt trädgårdssysslor, träna i utegymmet eller bara njuta av en promenad i området eller en fika i trädgården. Vi förflyttar en del av inneaktiviteterna till vårt växthus där vi till exempel ordnar läs- och sångstunder.

Varje lägenhet består av ett rum med pentry samt ett funktionsanpassat badrum med toalett och dusch. Lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Du hyr din lägenhet omöblerad så att du kan inreda efter egna önskemål. En höj- och sänkbar säng med tillhörande madrass ingår dock. På varje boendeenhet finns ett kök och ett gemensamt vardagsrum där du som boende kan titta på TV, spela spel, fika eller läsa tidningen i lugn och ro.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer!

Omsorg & Aktiviteter

Stort utbud av aktiviteter

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Vi erbjuder ett utbud av aktiviteter varje vecka och du väljer själv när du vill vara med. Återkommande aktiviteter är t ex frågesport, musikstunder, pyssel och promenader. Då vårt koncept är utevistelse och trädgård är många av våra aktiviteter knutna till detta ämne.

I trädgården finns lättillgängliga promenadstråk, fruktträd och bärbuskar liksom ett fint växthus där vi odlar bland annat dill, persilja, sockerärtor, citronmeliss, tomater och gurkor. I trädgården hittar du även ett utegym anpassat för seniorer.

Medabetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska på varje plan.

Vi har en läkare som är här en gång i veckan, eller vid behov.

Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen. 

Matglädje

Måltiden är en viktig del av dagen som vi prioriterar och vill göra lite extra trevlig. Vi serverar mat med hög näringskvalitet som är anpassad för äldre. Maten levereras från Martin&Servera och sluttillredningen sker i våra egna enhetskök. Det går naturligtvis bra att få något att äta mellan måltiderna, mellanmål serveras flera gånger per dag och kaffe eller te finns att tillgå när man helst önskar.

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":60.663448,"lng":17.241583},"content":"<h4>Attendo Pukslagarvägens vård- och omsorgsboende, äldreboende i Gävle</h4><p>Pukslagarvägen 16 </br> 804 32 Gävle </br> Gävleborgs län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=60.663448,17.241583' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Pukslagarvägen 16,
804 32 Gävle
Gävleborgs län

Öppna vägbeskriving