Nu tar vi emot besök på våra äldreboenden igen och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Sandelska Huset

Sandels gata 2, Uppsala

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
33 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Engelska, Kroatiska

Välkommen till oss

VerksamhetschefCarina Jällrud

Telefon: 076-843 55 00

Boendet

Äldreboende med fokus på utevistelse & trädgård

Attendo Sandelska huset är ett äldreboende för personer med demensdiagnos eller med större omvårdnadsbehov beläget i Uppsala. Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan och med konceptet Utevistelse och Trädgård spenderar vi också mycket tid utomhus och i trädgården. Vi verkar för att miljön ska vara stimulerande och ge den enskilde förutsättningar att uppleva hälsa, glädje och välbefinnande i sin vardag.

Här finns totalt 54 lägenheter. Vi har två enheter med demensinriktning och fyra enheter med somatisk inriktning. Varje enhet innehåller nio lägenheter och i anslutning till lägenheten finns ett samvarorum och matsal.

Ni kän även läsa vår blogg som vi uppdaterar regulbundet med information och nyheter som händer i verksamheten. Sandelska Huset Blogg  

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Lägenheterna

Trivsamma lägenheter

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på ca 33 m² och innehåller en köksdel och ett rymligt badrum. Lägenheterna är utformade och anpassade för att du ska kunna leva så bekvämt och självständigt som möjligt. 

I alla lägenheter finns uttag för telefon, TV och Internet. 

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

 

 

Omsorg & aktiviteter

Erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras.

Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan som du själv kan vara med och påverka, aktiviteterna sker både individuellt och i grupp. I huset finns det wi-fi att använda för dig och dina närstående.

Medarbetare

Medarbetare inom många olika områden

På Attendo Sandelska huset arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och verksamhetschef. Vi har även tillgång till dietist för råd och stöd.

Läkaransvaret för Attendo Sandelska huset har Fålhagens vårdcentral. Läkare kommer till oss två gånger i veckan, men kan komma veckans alla dagar vid behov. Vi använder oss av Svartbäckens apotek.

Fotvårdsspecialist, tandhygienist och hårfrisör kommer regelbundet till oss.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Matglädje

Vi dukar extra fint

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• att arbeta aktivt för att måltiderna ska vara lugna och harmoniska och att det ska vara något du ser fram emot på dagen
• Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Vi bakar gärna ofta något gott till fikat
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag!

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

"Sandelska huset har nya och fräscha lokaler och framför allt personal med hög kompetens. Det känns tryggt att jobba i det här huset."

Virpi Sjuksköterska

Följ oss gärna i sociala medier

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.8837766,"lng":17.6310531},"content":"<h4>Attendo Sandelska Huset, äldreboende i Uppsala</h4><p>Sandels gata 2 </br> 754 39 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.8837766,17.6310531' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Sandels gata 2,
754 39 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving