1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Sandelska Huset

Sandels gata 2, Uppsala

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
33 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Engelska, Kroatiska

Välkommen till oss

VerksamhetschefCarina Jällrud

Telefon: 076-843 55 00

Boendet

Äldreboende för personer med demensdiagnos

Attendo Sandelska huset är ett äldreboende för personer med demensdiagnos eller med större omvårdnadsbehov beläget i Uppsala. Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan och med konceptet Utevistelse och Trädgård spenderar vi också mycket tid utomhus och i trädgården. Vi verkar för att miljön ska vara stimulerande och ge den enskilde förutsättningar att uppleva hälsa, glädje och välbefinnande i sin vardag.

Attendo Sandelska Huset har totalt 54 lägenheter.

Lägenheterna är på ca 33 kvadratmeter och innehåller en köksdel och ett rymligt badrum. I alla lägenheter finns uttag för telefon, TV och Internet.

Sandelska huset har två enheter med demensinriktning och fyra enheter med somatisk inriktning. Varje enhet innehåller nio lägenheter och i anslutning till lägenheten finns ett samvarorum och matsal.

Välkommen att kontakta oss för mer information.

Omsorg & aktiviteter

Erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras.

Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan som du själv kan vara med och påverka, aktiviteterna sker både individuellt och i grupp. I huset finns det wi-fi att använda för dig och dina närstående.

Medarbetare

Medarbetare inom många olika områden

På Attendo Sandelska huset arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och verksamhetschef. Vi har även tillgång till dietist för råd och stöd.

Läkaransvaret för Attendo Sandelska huset har Fålhagens vårdcentral. Läkare kommer till oss två gånger i veckan, men kan komma veckans alla dagar vid behov. Vi använder oss av Svartbäckens apotek.

Fotvårdsspecialist, tandhygienist och hårfrisör kommer regelbundet till oss.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Mat

Möjlighet att påverka mat och måltidssituationen

Maten är en viktig del i vardagen och för vårt välmående. Våra näringsberäknade menyer är framtagna av Attendos kostchef. Maten som serveras kommer till viss del från Familjen Dafgårds men tillreds och kompletteras med tillbehör på boendet. Du har möjlighet att tycka till om maten och måltidssituationen. Din kontaktperson följer ofta upp vad du tycker och fyra gånger per år hålls brukarråd där kost och måltid är en stående punkt.

Personalen bakar ofta kaffebröd som serveras till eftermiddagsfikat, är du intresserad får du gärna vara med och baka. Vi tycker att det är viktigt att lyfta fram skillnad mellan vardag och fest. Därför dukar vi gärna fint så ofta tillfälle ges.

Besök oss digitalt!

Är du intresserad av boendet?

Nu erbjuder vi digitala visningar av vårt fina boende via telefon eller dator.
Säkert och enkelt.

"Sandelska huset har nya och fräscha lokaler och framför allt personal med hög kompetens. Det känns tryggt att jobba i det här huset."

Virpi Sjuksköterska

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Följ oss gärna i sociala medier

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.8837766,"lng":17.6310531},"content":"<h4>Attendo Sandelska Huset, äldreboende i Uppsala</h4><p>Sandels gata 2 </br> 754 39 Uppsala </br> Uppsala län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.8837766,17.6310531' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Sandels gata 2,
754 39 Uppsala
Uppsala län

Öppna vägbeskriving