Attendo Fortuna-Onnela

Attendo Fortuna-Onnela

Attendo Fortuna-Onnela är ett litet äldreboende med 40 platser för äldre med demensdiagnos eller större omvårdnadsbehov, beläget i Sävja i Uppsala. Vi arbetar efter konceptet Utevistelse & Trädgård.

Attendo Kapellgärdet Norra

Attendo Kapellgärdet Norra

Attendo Kapellgärdet Norra i Uppsala är ett nytt modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Boendet öppnade våren 2020.

Attendo Kapellgärdet Södra

Attendo Kapellgärdet Södra

Attendo Kapellgärdet Södra är ett nytt modernt äldreboende med inriktning för Kultur & Nöje vilket innebär att det har en tydlig profil där kultur och välbefinnande tar extra plats i vardagen. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Attendo Råbyvägen

Attendo Råbyvägen

Attendo Råbyvägen är ett äldreboende med inriktning Sport & Spa i Uppsala. Här har man en har en tydlig profil där hälsa och välmående står i fokus med tillgång både till gym och spa.

Attendo Sandelska Huset

Attendo Sandelska Huset

Attendo Sandelska huset är ett äldreboende för personer med demensdiagnos eller med större omvårdnadsbehov beläget i Uppsala. Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan och har konceptet Utevistelse och Trädgård.

Attendo Topelius

Attendo Topelius

Attendo Topelius är ett modernt livsstilsboende med konceptet Sport & Spa beläget i Nyby, nära Gamla Uppsala. Hos oss genomsyrar hälsobegreppet hela verksamheten och vi har ett stort utbud av stimulerande aktiviteter.

Att välja sitt äldreboende själv

Att välja vilket äldreboende du vill flytta till är något du vinner på utifrån många perspektiv enligt Siri Ahlinder, boende på ett av Attendos livsstilsboenden i Uppsala.

”Det känns som att jag blivit yngre sedan jag flyttade hit”, konstaterar hon.

- Det är en stor förmån att man får välja vilket äldreboende man vill flytta till. Det kan handla om allt från att kunna bo nära familj och anhöriga till mer mjuka värden som den känsla de som jobbar på boendet bidrar till, säger Elisabeth, Siris dotter.

Läs gärna hela artikeln om Siri och hennes dotter, där de berättar om fördelarna med att välja vilket äldreboende man vill bo på.

 

Läs hela artikeln här

Att ansöka - så här går det till:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun i Uppsala för att göra en ansökan.

Till Uppsala kommun hemsida
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Så hittade Gunilla sitt nya hem

På Attendos livsstilsboende på Råbyvägen i Uppsala bor Gunilla Anundsson sedan ett halvår tillbaka och för henne har flytten inneburit en enorm utveckling – både psykiskt och fysiskt. Hon börjar med att berätta om hur det kändes när hon precis flyttat in, och hur det känns idag.

Till en början kände hon sig ledsen och omotiverad. Det var svårt att byta miljö, men det kom snabbt att ändras. Hon bestämde sig för att vara med på aktiviteter och ta del av den gemenskap som erbjuds.

– Jag har fått så mycket ny energi och jag trivs otroligt bra. Jag har träffat nya vänner, jag tycker så mycket om både medarbetarna och de andra boende. Det är perfekt att man har sällskap när man känner för det, säger Gunilla.

 

Läs hela artikeln om Gunillas upplevelse av att flytta till äldreboende:

Läs hela artikeln här

Alltid hos Attendo

Personlig omsorg

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som du alltid kan vända dig till. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Aktiviteter & gemenskap

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Det är du som bestämmer vad du orkar vara med på och vad du tycker är kul.

Goda måltider

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider.

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Äldreboende i Uppsala som utgår från dig

På våra äldreboenden finns personal på plats dygnet runt för att stötta, skapa trygghet och trivsel. Det är du som bestämmer hur din dag ska se ut, hur omsorgen ska utformas och vilka aktiviteter och utflykter du vill vara med på. Du bestämmer själv hur du vill ha det i din lägenhet och möblerar med dina egna möbler. Vi gör ofta uppföljningar för att försäkra oss om att du har det bra.

Personlig omsorg

Du ska känna dig trygg och veta att du får hjälp när det behövs på Attendos äldreboenden i Uppsala. Vi har hälso- och sjukvårdspersonal på plats och du kan även få hjälp direkt på boendet om du har behov av rehabilitering. Våra medarbetare finns för dig och kan svara på dina frågor eller funderingar och hjälper dig när behov uppstår.

När du flyttar in på något av Attendos boenden i Uppsala får du en kontaktperson som du alltid kan vända dig till. Tillsammans upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem. Kontaktpersonen kan även underlätta vid kontakt med anhöriga eller annan närstående.


Goda måltider

På Attendo är vi måna om att servera goda och genomtänkta måltider. Vi serverar även nyttiga och läckra mellanmål. Att samlas och tillsammans njuta av kaffe och hembakat fikabröd eller en god smoothie bidrar till trivsel och social samvaro. Vi tycker att måltidsmiljön och stämningen runt bordet är minst lika viktig som maten som serveras och därför lägger vi stor vikt vid dukningen och att skapa en lugn och trivsam atmosfär runt bordet. Under helger och på helgdagar dukar vi extra fint och serverar tre rätter med ett glas vin eller öl om du så önskar.

 

Meningsfulla aktiviteter och gemenskap

På våra boenden erbjuds många varierande aktiviteter, både individuella och gemensamma. Vi har särskilda personer som ansvarar för att anordna aktiviteter, som högläsning och gymnastik. Tillsammans med din kontaktperson kan du planera in aktiviteter och ha egentid tillsammans med. Hos oss erbjuds du att göra saker tillsammans med andra eller kanske ta en promenad. På så sätt får du en aktiv vardag för ett ökat fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande.


Egna utflykter med Attendobussen

Attendobussen är vår alldeles egna buss som vi använder oss utav för att åka på äventyr. Alla Attendos boenden i Uppsala delar på den och har inbokade dagar per verksamhet. Med den kan vi njuta av härliga utflykter som att komma ut i skog och mark till äventyr lite längre bort från stan. Vi har exempelvis besökt Sigtuna, Laxön, Linnés Hammarby, Stadsparken, Viks slott och många fler.

Som boende får du såklart komma med förslag på resmål och det kan vara att man vill besöka platser man gick i skolan eller bodde som barn. Eller bara åka runt och se hur staden förändras med tiden.