Attendo Kapellgärdet Norra

Ett modernt och tryggt äldreboende för dig med ett vårdbehov dygnet runt med inriktning Sport & Spa. I vår mysiga relaxavdelning kan du varva ner med härliga spa-behandlingar. Eller avnjut en kaffe i härligt sällskap i vår fantastiska takterrass.

Kontakt

Unit contact image

Adress

Fakta

 • Antal platser - 99

  Rumsstorlek - 31-44 m²

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus - Livsstilsboende Sport & Spa, Relaxavdelning, Sportbar, Solrum, Gym

  Byggt år - 2020

  Gym, Trädgård, Takterrass, Spa, Parboende, AttendoBuss, Cykling utan ålder

Video poster
Video play button

Välkommen till oss!

Attendo Kapellgärdet Norra är ett nybyggt och modernt äldreboende i Uppsala, för personer med beviljat bistånd kan flytta till. Boendet drivs med konceptet Sport & Spa, vilket innebär att vi har ett stort fokus på att våra boende ska må bra i både kropp och själ med anpassade aktiviteter för just Dig.

I filmen berättar Ann-Marie om hur det är att bo på Kapellgärdet Norra.
 
Story image

Äldreboende i Uppsala med takterrass

Attendo Kapellgärdet Norra är ett modernt äldreboende i Uppsala för personer med demenssjukdomar och med somatiska sjukdomar samt beviljat biståndsbeslut. Det rymmer 99 fina och funktionella lägenheter som är fördelade på mindre enheter. Här kan vi erbjuda boende till par som flyttar till oss tillsammans. På varje enhet finns närhet till sällskapsrum, en stor härlig balkong samt kök och matsal.

Förutom trivsamma lägenheter och fina gemensamma ytor finns det även en spa-avdelning, träningrum och solrum. Vi är gärna ute och njuter av vår fina innergård där vi till i sommar plockar bland bär och doftande blommor.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Följ oss på Facebook

Följ oss på Instagram
Story image

Kontaktperson som ansvarar lite extra för just dig

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Vår fysioterapeut förskriver hjälpmedel och arbetar med rehabilitering samt handleder övriga medarbetare. Vi upprättar en så kallad genomförandeplan tillsammans med dig för att du ska vara delaktig och själv bestämma hur du vill ha din hjälp utförd

På Attendo Kapellgärdet Norra erbjuds aktiviteter dagligen och dessa planeras av aktivitetsansvariga.

I vår träningslokal finns det möjlighet till anpassad träning så väl för individ och gruppträning tillsammans med våran sjukgymnast. Eller åka iväg på en cykeltur med vår personal och upplev Uppsala ifrån cykeln?  

I vår mysiga relaxavdelning har möjlighet att varva ner med ett avkopplande bubbelbad och en varm bastu för återhämtning efter dagens bestyr. Eller varför bara inte njuta av något gott att äta och dricka i härligt sällskap på vår fantastiska takterrass med en slående utsikt över centrala Uppsala och Gamla Uppsala.

Följ oss på Facebook

Värmande kvalitétstid

Här på Attendo Kapellgärdet Norra finns även ett solrum, avkopplande inrett och med stärkande ljus. I rummet spelas bakgrundsmusik med havsljud för total avkoppling. Du som boende här kan njuta av sommar och sol året runt.

Att ha ett solrum känns lite privilegierat och banar väg till välmående – men det finns även andra värden som man får på köpet.

– Det är guldkant i vardagen och som boende och personal får man en stunds viktig kvalitetstid. Man får tid att samtala och koppla av och man gör det i en miljö som är både behaglig, avslappnad, nära och annorlunda. 

Story image

Ljusa och trivsamma lägenheter

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på 31 m² och är anpassade samt välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självstädnigt. Lägenheten har ett trinettkök samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. Några av lägenheterna har tillgång till en egen balkong.

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på 44 m² och har två rum, trinettkök, badrum samt tillgång till en egen balkong.

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du med egna möbler och personliga ägodelar som du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

Story image

Engagerade medarbetare

På Attendo Kapellgärdet Norr lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. Hos oss jobbar undersköterskor och vårdbiträden och finns på plats dygnet runt.

Utöver dessa består våra medarbetare av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor.

Vi har en hälsoinspiratör som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Quote

Härlig personal och god mat!

Devider

Boende på Kapellgärdet Norra

Ett smakprov från lunchmenyn

Spenatsoppa

Pannkakor med jordgubbssylt och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust. På Kapellgärdet Norra har vi en egen kock som tillsammans med våra medarbetare gör måltiderna till något extra!

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

”Jag har verkligen kommit till paradiset!”

På Attendo Kapellgärdet Norra kan de boende resa till Bali eller Afrika med hjälp av VR-glasögon, spela ett virtuellt bollspel och med musikens kraft stimulera till rörelse med en joyvest. Låter det spännande? Möt här både boende och medarbetare som testat nyheterna.

När vi kommer in till Attendo Kapellgärdet Norra står Ann-Marie Maksoud och testar boendets nya VR-glasögon. Det var några år sedan som hon var ute och reste – nu får hon möjlighet att på sätt och vis resa ut i världen igen.

Hon är med glasögonens hjälp på ett virtuellt besök på Bali och beundrar öns natur och djurliv. Det är minusgrader utomhus i Uppsala – men Ann-Marie får uppleva något betydligt behagligare. 

– Jag har verkligen kommit till paradiset! Det är helt fantastiskt och jag ser flera djur. Det här är så himla härligt, säger Ann-Marie och skrattar gott åt det hon får se.

Läs hela artikeln på unt.se

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?