Attendo Kapellgärdet Norra

Nybyggt och modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. I vår mysiga relaxavdelning kan du varva ner med ett avkopplande bubbelbad och en varm bastu för återhämtning efter dagens bestyr. Eller varför inte njuta av en god dryck i härligt sällskap på vår fantastiska takterrass med en slående utsikt över Uppsala. Du väljer!

Kontakt

Unit contact image
 • Anna Palm
 • Verksamhetschef

 • anna.palm@attendo.se
 • 076-695 75 42
 • Hej, Jag heter Anna Palm och ansvarar för Attendo Kapellgärdet Norra. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser - 99

  Talade språk - Svenska

  Särskild fokus - Livsstilsboende Sport & Spa

  Byggt år - 2020

Välkommen till oss!

Attendo Kapellgärdet Norra är ett nybyggt och modernt äldreboende i Uppsala. Boendet drivs med konceptet Sport & Spa, vilket innebär att vi har ett stort fokus på att våra boende ska må bra i både kropp och själ med anpassade aktiviteter för just Dig.

I filmen berättar Ann-Marie om hur det är att bo på Kapellgärdet Norra.

Nybyggt & modernt äldreboende

Här finns 99 lättmöblerade lägenheter varav sex stycken parlägenheter. Lägenheterna är fördelade på mindre enheter med tillgång till gemensam balkong, kök och vardagsrum.

Här träffas vi för att umgås, dricka kaffe och ha det bra eller varför inte träffas i sportbaren och följa favoritlaget med något gott att dricka? När vädret tillåter så är vi gärna ute och njuter av vår fina innergård där vi plockar bland bär och doftande blommor.

Följ oss på Instagram
Följ oss på Facebook

Ljusa och trivsamma lägenheter

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på 31 m² och är anpassade samt välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självstädnigt. Lägenheten har ett trinettkök samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. Några av lägenheterna har dessutom tillgång till en egen balkong.

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på 44 m² och har två rum, trinettkök, badrum samt tillgång till en egen balkong.

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

Avkopplande bubbelbad och en varm bastu

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

I vår träningslokal finns det möjlighet till anpassad träning så väl för individ och gruppträning tillsammans med våran sjukgymnast. Eller åka iväg på en cykeltur med vår personal och upplev Uppsala ifrån cykeln?  

I vår mysiga relaxavdelning har möjlighet att varva ner med ett avkopplande bubbelbad och en varm bastu för återhämtning efter dagens bestyr. Eller varför bara inte njuta av något gott att äta och dricka i härligt sällskap på vår fantastiska takterrass med en slående utsikt över centrala Uppsala och Gamla Uppsala.

På Attendo Kapellgärdet Norra utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål.

Engagerade medarbetare

På Attendo Kapellgärdet Norr lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. Hos oss jobbar undersköterskor och vårdbiträden och finns på plats dygnet runt. Utöver dessa består våra medarbetare av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef, arbetsterapeut, fysioterapeut samt sjuksköterskor. Vi har en hälsoinspiratör som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden.
Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet.
Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

På Kapellgärdet Norra har vi en egen kock som tillsammans med våra medarbetare gör måltiderna till något extra!

”Jag har verkligen kommit till paradiset!”

På Attendo Kapellgärdet Norra kan de boende resa till Bali eller Afrika med hjälp av VR-glasögon, spela ett virtuellt bollspel och med musikens kraft stimulera till rörelse med en joyvest. Låter det spännande? Möt här både boende och medarbetare som testat nyheterna.

När vi kommer in till Attendo Kapellgärdet Norra står Ann-Marie Maksoud och testar boendets nya VR-glasögon. Det var några år sedan som hon var ute och reste – nu får hon möjlighet att på sätt och vis resa ut i världen igen.

Hon är med glasögonens hjälp på ett virtuellt besök på Bali och beundrar öns natur och djurliv. Det är minusgrader utomhus i Uppsala – men Ann-Marie får uppleva något betydligt behagligare. 

– Jag har verkligen kommit till paradiset! Det är helt fantastiskt och jag ser flera djur. Det här är så himla härligt, säger Ann-Marie och skrattar gott åt det hon får se.

Läs hela artikeln på unt.se

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?