Attendo Råbyvägen

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här finns det en relaxavdelning med spa med avkopplande badkar samt en träningslokal för dig som trivs med att hålla igång. Vi har också en trevlig sportbar som vi öppnar upp vid härliga event.

Kontakt

 • Maria Roohi
 • Verksamhetschef

 • maria.roohi@attendo.se
 • 070-865 57 20
 • Hej, Jag heter Maria Roohi och ansvarar för Attendo Råbyvägen. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser - 75

  Rumsstorlek - 32-41 kvm

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus - Livsstilsboende Sport & Spa

  Byggt år - 2018

  Gym, Trädgård, Relaxavdelning , Parboende, Side by side-cykel , AttendoBuss, Uppvärmda bänkar, Kock

Story image

Boende där hälsa och välmående står i fokus

Attendo Råbyvägen rymmer 75 fina och funktionella lägenheter, fördelade på fyra våningsplan. Vi har boendeenheter för personer med demenssjukdomar och med somatiska sjukdomar. På varje enhet finns närhet till sällskapsrum med utgång till balkong/uteplats samt kök och matsal.

Förutom trivsamma lägenheter och fina gemensamma ytor finns det även en relax för avkopplande spa behandlingar samt bada badkar. Träningsrum finns för dig som trivs med att hålla igång. Det finns också en sportbar som blivit en samlingpunkt vid trevliga evenemang. Här finns även aktivitets- och spelrum samt vår fina trädgård för sköna sommardagar.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Följ oss på Instagram
Story image

Må bra i både kropp och själ

På Attendo Råbyvägen planerar omvårdnadsteamet tillsammans med den boende och/eller närstående hur vård och omsorg ska utformas för den boendes välbefinnande och ett värdigt liv.

Här arbetar vi med en personcentrerad vård och ett vardagsrehabiliterande förhållningssätt som innebär att vi ser till det friska och uppmuntrar till aktivitetet och självständighet. Vår arbetsmetod bygger på kontaktmannaskap och ett gott teamarbete mellan de olika yrkeskategorierna.

Konceptet Sport och Spa innebär att vi har ett stort fokus på att de boende ska må bra i både kropp och själ. Vi erbjuder då ett varierat utbud av aktiviteter som triggar våra sinnen både i rörelser och avkoppling. 

Följ oss på Facebook
Quote

”Det finns så mycket man kan göra här. Man kan vara med på gympa, måla, åka på utflykt eller påta i trädgården.”

Devider

Gunilla

Bor på Attendo Råbyvägen

Story image

Engagerade medarbetare

På Attendo Råbyvägen utgår all omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. Här finns sjuksköterskor dygnet runt samt fysioterapeuter och arbetsterapeuter dagtid. Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

Vi har en hälsoinspiratör som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Story image

Trivsamma lägenheter

Våra trivsamma lägenheter är mellan 32 - 33 m² och är anpassade och välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självständigt. Det är ett större rum med kökspentry samt ett stort badrum med en egen kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på 41m².

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma. 

Så hittade Gunilla sitt nya hem – och började träna

Att få välja var man vill bo skapar både trygghet och välmående – två viktiga aspekter för att man ska trivas. Gunilla Anundsson berättar om hennes flytt till Attendo och hur det fått henne att hitta tillbaka till det hon älskar och få upp ögonen för nya aktiviteter. ”Det kunde inte ha blivit bättre”, konstaterar hon.

– Jag har fått så mycket ny energi och jag trivs otroligt bra. Jag har träffat nya vänner, jag tycker så mycket om både medarbetarna och de andra boende. Det är perfekt att man har sällskap när man känner för det, säger Gunilla.

"Många kanske tror att det är en begränsning att bo på äldreboende, men så är det inte alls, tvärtom så slipper jag mycket av det som tidigare tog mycket tid."

Gunilla berättar Följ Gunillas vardag på Instagram

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Trivsel, kamratskap och trygghet på Attendo Råbyvägen

Relationer, gemenskap och bemötande är viktigt på Attendo Råbyvägen och i huset lever man ett tryggt liv där man respekterar och tar tillvara varandras personligheter.

Det är ett fantastiskt bemötande och det råder en varm, ömsesidig respekt här på Råbyvägen.
– Det är liksom inte som personal och boende utan vi är mer som kompisar tycker jag, säger Micky och fortsätter:
– Man tänker inte på att de är i tjänst utan det är mer som en relation vilken som helst och det känns mycket bra. Jag pratar ibland med bekanta som bor på andra boenden och när det berättar om hur de har det så känner jag mig
faktiskt lite privilegierad.

Läs mer här

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?