Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Fortuna-Onnela

Modernt och naturnära äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård. Vi har en stor och fin trädgård med fruktträd och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro. Under de varmare månaderna har vi ett hönshus som vi tar hand om och plockar fina ägg som hönsen lagt. Vi har även två finskspråkiga avdelningar där vi tar till vara på den finska kulturen, traditionen, maten och språket.

Kontakt

 • Helena Gåsste
 • Verksamhetschef

 • helena.gasste@attendo.se
 • 070-448 55 20
 • Hej, Jag heter Helena Gåsste och ansvarar för Attendo Fortuna-Onnela. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser: 40

  Rumsstorlek: 32 kvm

  Talade språk: Förutom svenska & finska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus: Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård

  Byggt år: 2012

 • Särskild kompetens: Demensutbildade medarbetare BPSD-utbildade medarbetare
 • Trädgård, Utegym, Cykel utan ålder, AttendoBuss , Bastu , Hönshus

Story image

Modernt och naturnära äldreboende

Här finns 40 ljusa, moderna och trivsamma lägenheter fördelade på två våningsplan. Varje plan har gemensamt kök, allrum och balkong som vi använder flitigt.

Vi har en stor och fin trädgård där man bland annat hittar planteringsbäddar, fruktträd och mysiga uteplatser med rum för måltider och samvaro. Vårat lusthus nyttjar vi under året där vi bl.a. fikar eller bara kopplar av i en härlig miljö. Ett utegym finns som lockar till rörelse och under de varmare månaderna har vi ett hönshus som vi tar hand om och plockar fina ägg som hönsen lagt. 

Vi har även två finskspråkiga avdelningar där vi tar till vara på den finska kulturen, traditionen, maten och språket.

Varmt välkomna och kontakta oss om du vill veta mer! 

Följ oss gärna på Instagram

Story image

Trivsamma lägenheter

Våra trivsamma lägenheter är ca 32m² och är anpassade och välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självständigt. Det är ett större rum med kökspentry samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum. 

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur Du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

 

 

 

Story image

Omsorg på ditt sätt

På Attendo Fortuna Onnela arbetar vi som ett team för att ge dig bästa vård och omsorg. En del i detta är att en individuell genomförandeplan upprättas, där dina önskemål och behov beskrivs, så att vi kan ge den vård och omsorg som bäst passar dig.

Vårt koncept Utevistelse & Trädgård genomsyrar våra aktiviteter och här är utomhusaktiviteter ett givet inslag i vardagen, alla dagar i veckan.

Quote

"Som närstående upplever jag omsorgen på Attendo Fortuna-Onnela som väldigt trygg! Jag tycker att ni är fantastiska! Trodde inte att det fanns så fint boende!"

Devider

Britt-Marie, April 2021

Närstående till hyresgäst på Attendo Fortuna-Onnela

Story image

Engagerade medarbetare

På Attendo Fortuna-Onnela lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. Hos oss jobbar omsorgspersonal och finns på plats dygnet runt.

Utöver dessa består våra medarbetare av arbetsterapeut, fysioterapeut, sjuksköterskor samt verksamhetschef. Vi har hälsoinspiratörer som arbetar med att erbjuda, inspirera och stimulera till aktiviteter för att de boende ska upprätthålla ett aktivt och meningsfullt liv.

Story image

Måltiden är en lugn och trivsam stund

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden.
Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet.
Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?