Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Orgelgatan

Ett modernt livsstilsboende med inriktning Kultur & Nöje. Här tar vi tillvara på det rika kultur- och nöjesliv som Uppsala bjuder på. Vi ordnar underhållning i alla dess former så som allsång, dans och spännande samtal.

Kontakt

Unit contact image
 • Sara Jansson
 • Verksamhetschef

 • sara.jansson@attendo.se
 • 076-801 65 05
 • Hej, Jag heter Sara Jansson och ansvarar för Attendo Orgelgatan. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor!

Adress

Fakta

 • Antal platser - 100

  Talade språk - Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus - Livsstilsboende Kultur & Nöje

  Byggt år - 2021

  Parboende, Kultur & Nöje , Bibliotek , Biosalong , Samlingsrum , Cykel utan ålder , AttendoBuss

Video poster
Video play button

Varmt välkommen till Orgelgatan

Attendo Orgelgatan är ett nybyggt och modernt äldreboende i Uppsala. Det är Uppsalas första äldreboende med konceptet Kultur & Nöje. Det innebär att vi tar tillvara Uppsalas kulturella utbud genom aktiviteter på boendet och utflykter med vår AttendoBuss. Vi anordnar bland annat aktiviteter med kulturella inslag som musik, dans, historieberättande, högläsning och mycket annat.

Titta på filmen för att se hur det är att bo hos oss!

Story image

Boende med kulturella inslag

Vi erbjuder ett boende för dig som har ett intresse för kultur och trivs med att hålla dig aktiv och träffa andra i samma situation. Vi har till exempel en stor och fin mötesplats i huset där vi gärna anordnar aktivteter, bl.a. målarcirklar, spel,  utställningar eller andra roliga event i huset. Man kan även sätta sig i lugn och ro i vårt bibliotek och läsa en bok med härlig musik i bakgrunden. 

Vi har en trivsam innegård där vi gärna tar eftermiddagskaffet när vädret tillåter. Vi har nära till flera sköna promenadstråk i Uppsala och det njuter vi av året runt antingen till fots eller med våran cykel eller med AttendoBussen! 

 

Story image

Trivsamma och ljusa lägenheter

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på ca 31 m² och är anpassade samt välplanerade för att skapa förutsättningar för att du ska kunna leva bekvämt och självstädnigt. Lägenheten har ett trinettkök samt ett stort tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. 

Här kan vi även erbjuda boende till par som tillsammans flyttar till oss, lägenheterna är större och är på ca 42-44 m² och har två rum, trinettkök och badrum.

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

Story image

Du är delaktig i hur din omsorg ser ut

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas.

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

Quote

"Bra personal, bra medicinsk omvårdnad inklusive gott samarbete med externa vårdkontakter. Bra mat, trevlig miljö och bra och omväxlande aktiviteter. Verksamheten präglas av värme och omtanke!"

Devider

Närstående

Story image

Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg

På Attendo Orgelgatan lägger vi stort fokus på kompetens, engagemang och omsorg. All omsorg från dig, dina behov och dina önskemål. Våra medarbetare har gedigen erfarenhet och specialkompetens inom äldreomsorg. 

Tillsammans ser vi till att du får den omsorg du behöver på det sätt som du vill ha den.

Ett smakprov från lunchmenyn

Lax med hummersås och kokt potatis

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Kulturella upplevelser har en positiv påverkan på många människors hälsa och livskvalitet. Kultur skapar mening, tränar sinnen, roar och stimulerar gemenskap samt förstärker den egna identiteten.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?