Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Sandelska Huset

Modernt äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård. Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter så som plantering i trädgården, musikunderhållning och pyssel. Du väljer!

Kontakt

Unit contact image
 • Carina Jällrud
 • Verksamhetschef

 • carina.jallrud@attendo.se
 • 076-843 55 00
 • Hej, Jag heter Carina Jällrud och ansvarar för Attendo Sandelska Huset. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor.

Adress

Fakta

 • Antal platser: 54

  Rumsstorlek: 33 kvm

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Särskild fokus: Livsstilsboende Utevistelse & Trädgård

  Byggt år: 2011

 • Särskild kompetens: BPSD-utbildade medarbetare Demensutbildade medarbetare Silviasyster
 • Trädgård, Cykel utan ålder , AttendoBuss

Story image

Äldreboende med fokus på utevistelse & trädgård

Här finns totalt 54 lägenheter. Vi har två enheter med demensinriktning och fyra enheter med somatisk inriktning. Varje enhet innehåller nio lägenheter och i anslutning till lägenheten finns ett samvarorum och matsal.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Följ oss på Instagram
Följ oss på Facebook

Story image

Trivsamma lägenheter

Våra ljusa och trivsamma lägenheter är på ca 33 m² och innehåller en köksdel och ett rymligt badrum. Lägenheterna är utformade och anpassade för att du ska kunna leva så bekvämt och självständigt som möjligt. 

I alla lägenheter finns uttag för telefon, TV och Internet. 

Varje lägenhet är även utrustad med en höj- och sänkbar säng men i övrigt möblerar du själv med hur du vill ha det. Det är viktigt för oss att du känner dig som hemma.

 

Story image

Erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras.

Vi erbjuder ett stort antal aktiviteter i veckan som du själv kan vara med och påverka, aktiviteterna sker både individuellt och i grupp. I huset finns det wi-fi att använda för dig och dina närstående.

Story image

Medarbetare inom många olika områden

På Attendo Sandelska huset arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och verksamhetschef. Vi har även tillgång till dietist för råd och stöd.

Läkaransvaret för Attendo Sandelska huset har Fålhagens vårdcentral. Läkare kommer till oss två gånger i veckan, men kan komma veckans alla dagar vid behov. Vi använder oss av Svartbäckens apotek.

Fotvårdsspecialist, tandhygienist och hårfrisör kommer regelbundet till oss.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Våra menyer är säsongsanpassade

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden.
Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet.
Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Quote

"Sandelska huset har nya och fräscha lokaler och framför allt personal med hög kompetens. Det känns tryggt att jobba i det här huset."

Devider

Virpi

Sjuksköterska

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Intresserad?