Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Hemtjänst Göteborg

Vi underlättar och hjälper dig i din vardag och erbjuder även hushållsnära tjänster. Varmt välkommen till oss!

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image

Adress

 • Lergöksgatan 10

 • 421 50 Göteborg

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Hemtjänst, Hushållsnära tjänster

Hemtjänst i Göteborg av Attendo!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Då kan det vara möjligt att få hemtjänst beviljad av kommunen. Du som bor i sydvästra Göteborg, Majorna samt centrala Hisingen kan välja Attendo som utförare.

Med 35 års erfarenhet av hemtjänst vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

För att få hjälp av hemtjänsten behövs ett biståndsbeslut. Det får du genom att kontakta en biståndshandläggare i Göteborgs Stad. Om du redan har hemtjänst men vill byta utförare till Attendo kontaktar du din biståndshandläggare som hjälper dig. För dig som inte har ett biståndsbeslut erbjuder vi på Attendo hemtjänst även hushållsnära tjänster.

Läs mer om oss här på hemsidan eller ring oss, vår kontakttelefon når du måndag - fredag, 8.00 - 16.00 på telefonnummer 0733-16 50 06

Men du kan också ringa direkt till oss i verksamheten, eller fylla i ett kontaktformulär här på hemsidan så kontaktar vi dig inom kort.

Gör som Barbro - välj hemtjänst från Attendo

Attendo Hemtjänst har vuxit rejält sedan etableringen i Göteborg med omnejd för knappt en handfull år sen och idag erbjuder vi hemtjänst och hushållsnära tjänster från Kungälv, till Majorna, Centrum, Frölunda och Askim. Nyligen har vi öppnat upp för hemtjänst i ytterligare två stadsdelar – Norra Älvstranden och Centrala Hisingen.

Barbro Gidestrand bor i Askim, där hon har ateljé och utställning. Målning har varit ett dominerande intresse för Barbro och hennes tavlor bjuder ofta på marina motiv, men även mycket blommor. Inspirationen hämtas från Väst- och Ostkusten samt Skåne.

2020 blev Barbro sjuk och fick vara på sjukhus under en period. Då konstaterades också att det skulle behövas viss hemtjänst efter hemkomsten.

– Jag såg i en tidning att Attendo hemtjänst skulle etablera sig i Göteborg. Jag tog kontakt och då kom Frida och Marie och hälsade på. Jag visste inte ett dugg om företaget men när tjejerna dök upp fick jag ett väldigt bra första intryck. Vi hade en god dialog och det var överhuvudtaget en bra känsla. Och så har det fortsatt; fantastiskt bemötande och bra och trevlig personal. De är tillmötesgående och de gör vad man ber dem om. Det uppskattar jag verkligen, säger Barbro.

Hemtjänst på flera språk

En av våra medarbetare inom hemtjänsten utses till din fasta omsorgskontakt. Det är den fasta omsorgskontakten som i första hand utför insatserna i ditt hem och har extra ansvar för dig vilket bidrar till en ökad kontinuitet och trygghet.
Story image

Engagerade medarbetare med olika kompetenser

Hos oss på Attendo Hemtjänst Göteborg arbetar engagerad och kompetent personal med fokus på att stötta och underlätta för dig i din vardag med ditt biståndsbeslut som grund. Personalen arbetar med ödmjukhet och respekt i ditt hem och är vår viktigaste länk till att du ska känna trygghet med oss. Alla arbetar för att underlätta din vardag samtidigt som de värnar om din personliga integritet.

 

Sebastian och Hiba är två av våra medarbetare här på hemtjänsten i Göteborg:

- Det är härliga kollegor och bra chefer, och jag gillar mötet med våra kunder, säger Hiba.

- Vi har hög kontinuitet vilket är bra, både för oss i personalen och för våra kunder. Det finns en trygghet i det som är mycket tilltalande. Vi lär känna våra kunder och det skapar kvalitet och goda relationer, säger Sebastian.

Story image

Här finns vi i Göteborg

Attendos hemtjänst i Göteborg finns i områdena:

 • Långedrag
 • Fiskebäck
 • Askim
 • Billdal
 • Frölunda
 • Grimmered
 • Hagen
 • Hovås
 • Högsbo
 • Kungsladugård
 • Majorna
 • Masthugget
 • Näset och övriga stadsdelar inom Västra Frölunda
 • Sanna
 • Stigberget
 • Önnered
 • Kallebäck, Bö
 • Centrala Lundby
 • Norra Älvstranden
 • Eriksberg

Vi underlättar och hjälper dig i din vardag och erbjuder även hushållsnära tjänster. Varmt välkommen till oss!

Story image

Städ eller fönsterputs? Vi förenklar din vardag!

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

0733- 16 50 06

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster
Quote

Jag litar på dom och gillar alla som jobbar på Attendo!

Devider

Kund på Attendo hemtjänst Göteborg

Vad kostar hemtjänst i Göteborg?

När du nyttjar hemtjänst betalar du en hemtjänstavgift till kommunen. Maxavgiften är densamma oavsett om du nyttjar privat eller kommunal hemtjänst.

Det kostar alltid samma oavsett om du väljer kommunen eller Attendo. Prissättningen för hemtjänst bestäms i varje enskild kommun, och även om den kan variera mellan olika kommuner är den alltid inkomstprövad.

Det innebär att priset bestäms utifrån dina inkomster. Det finns dock ett maximalt belopp du kan få betala per månad, oavsett var du bor, vilka beviljade insatser och inkomst du har. Från 1 januari 2023 är maximala beloppet (maxtaxan) 2359 kr.

Har du frågor om prissättningen kan du vända dig direkt till din kommun. Om du undrar hur du går tillväga för att få ett biståndsbeslut får du gärna ringa oss på 0733-16 50 06 så hjälper vi dig.

Mer om kostnad
Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Intresserad av hemtjänst?

Våra äldreboenden i Göteborg

Attendo S:t Jörgen

Attendo S:t Jörgen

Attendo S:t Jörgen äldreboende ligger 10 min från centrala Göteborg, vackert beläget nära S:t Jörgens park. Våra lokaler är luftiga och trivsamma. Adress: S:t Jörgens väg 22, Göteborg

Läs mer
Attendo Lundby Park

Attendo Lundby Park

Välkommen till Attendo Lundby Park ett nybyggt modernt äldreboende med inriktning mot Sport & Spa och Kultur & Nöje. Här står aktiviteter och välmående i fokus. Adress: Hjalmar Brantingsgatan 100, Göteborg

Läs mer
Attendo Postflyget

Attendo Postflyget

Attendo Postflyget är ett nytt modernt livsstilsboende i Torslanda med inriktning Sport & Spa. Här finns 54 trivsamma, rymliga och ljusa lägenheter. Adress: Postflyget, Göteborg

Läs mer
Attendo Ädelstenen

Attendo Ädelstenen

Attendo Ädelstenen är ett nybyggt äldreboende på Smaragdgatan i Tynnered, ett stenkast från Frölunda torg. Boendet har konceptet Sport & Spa. Adress: Smaragdgatan 13b, Västra Frölunda

Läs mer

Vill du utveckla framtidens viktigaste bransch med oss?

Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då har du kommit rätt!

Lediga jobb i Göteborg Läs mer om hur det är att jobba på Attendo Hemtjänst