Attendo Hemtjänst Göteborg

Vi underlättar och hjälper dig i din vardag och erbjuder även hushållsnära tjänster. Varmt välkommen till oss!

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Lergöksgatan 10

 • 421 50 Göteborg

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Hemtjänst, Hushållsnära tjänster

Hemtjänst i Göteborg av Attendo!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Då kan det vara möjligt att få hemtjänst beviljad av kommunen. Du som bor i sydvästra Göteborg, Majorna samt centrala Hisingen kan välja Attendo som utförare.

Med 35 års erfarenhet av hemtjänst vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

För att få hjälp av hemtjänsten behövs ett biståndsbeslut. Det får du genom att kontakta en biståndshandläggare i Göteborgs Stad. Om du redan har hemtjänst men vill byta utförare till Attendo kontaktar du din biståndshandläggare som hjälper dig. För dig som inte har ett biståndsbeslut erbjuder vi på Attendo hemtjänst även hushållsnära tjänster.

Läs mer om oss här på hemsidan eller ring oss, vår kontakttelefon når du måndag - fredag, 8.00 - 16.00 på telefonnummer 0733-16 50 06

Men du kan också ringa direkt till oss i verksamheten, eller fylla i ett kontaktformulär här på hemsidan så kontaktar vi dig inom kort.

Gabriella valde hemtjänst från Attendo

Attendo Hemtjänst är en välrepresenterad aktör i Göteborg. Med verksamhet i flera stadsdelar och med nytt hemtjänstkontor i Frölunda har man nu verksamhet från Kungälv i norr till Mölndal i söder.

En som valt Attendo som utförare och som inte kan tänka sig att byta är Gabriella Thunderlight. Gabriella bor i Majorna och när vi dyker upp är kaffet klart och chokladkladdkakan står så där lagom oemotståndlig och väntar.

– Jag fick nys om Attendo alldeles när de startade upp sin hemtjänst här i Göteborg. Min magkänsla var att Attendos hemtjänst kunde vara bra, och eftersom jag är ”tanten-som-gör-som-jag vill”, så bytte jag och blev därmed Attendos första hemtjänstkund i Göteborg.

"Det har jag aldrig ångrat", säger Gabriella.

 

Läs hela artikeln här
Story image

Engagerade medarbetare med olika kompetenser

Hos oss på Attendo Hemtjänst Göteborg arbetar engagerad och kompetent personal med fokus på att stötta och underlätta för dig i din vardag med ditt biståndsbeslut som grund. Personalen arbetar med ödmjukhet och respekt i ditt hem och är vår viktigaste länk till att du ska känna trygghet med oss. Alla arbetar för att underlätta din vardag samtidigt som de värnar om din personliga integritet.

 

Sebastian och Hiba är två av våra medarbetare här på hemtjänsten i Göteborg:

- Det är härliga kollegor och bra chefer, och jag gillar mötet med våra kunder, säger Hiba.

- Vi har hög kontinuitet vilket är bra, både för oss i personalen och för våra kunder. Det finns en trygghet i det som är mycket tilltalande. Vi lär känna våra kunder och det skapar kvalitet och goda relationer, säger Sebastian.

Story image

Här finns vi i Göteborg

Attendos hemtjänst i Göteborg finns i områdena:

 • Långedrag
 • Fiskebäck
 • Askim
 • Billdal
 • Frölunda
 • Grimmered
 • Hagen
 • Hovås
 • Högsbo
 • Kungsladugård
 • Majorna
 • Masthugget
 • Näset och övriga stadsdelar inom Västra Frölunda
 • Sanna
 • Stigberget
 • Önnered
 • Kallebäck, Bö
 • Från 1/10 2023 finns vi även i centrala Lundby samt norra Älvstranden och eriksberg

Vi underlättar och hjälper dig i din vardag och erbjuder även hushållsnära tjänster. Varmt välkommen till oss!

Story image

Städ eller fönsterputs? Vi förenklar din vardag!

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

0733- 16 50 06

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster
Quote

Jag litar på dom och gillar alla som jobbar på Attendo!

Devider

Kund på Attendo hemtjänst Göteborg

Vad kostar hemtjänst i Göteborg?

När du nyttjar hemtjänst betalar du en hemtjänstavgift till kommunen. Maxavgiften är densamma oavsett om du nyttjar privat eller kommunal hemtjänst.

Det kostar alltid samma oavsett om du väljer kommunen eller Attendo. Prissättningen för hemtjänst bestäms i varje enskild kommun, och även om den kan variera mellan olika kommuner är den alltid inkomstprövad.

Det innebär att priset bestäms utifrån dina inkomster. Det finns dock ett maximalt belopp du kan få betala per månad, oavsett var du bor, vilka beviljade insatser och inkomst du har. Från 1 januari 2023 är maximala beloppet (maxtaxan) 2359 kr.

Har du frågor om prissättningen kan du vända dig direkt till din kommun. Om du undrar hur du går tillväga för att få ett biståndsbeslut får du gärna ringa oss på 0733-16 50 06 så hjälper vi dig.

Mer om kostnad
Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Intresserad av hemtjänst?

Våra äldreboenden i Göteborg

Läs mer

Attendo S:t Jörgen

Attendo S:t Jörgen äldreboende ligger 10 min från centrala Göteborg, vackert beläget nära S:t Jörgens park. Våra lokaler är luftiga och trivsamma. Adress: S:t Jörgens väg 22, Göteborg

Läs mer
Läs mer

Attendo Lundby Park

Välkommen till Attendo Lundby Park ett nybyggt modernt äldreboende med inriktning mot Sport & Spa och Kultur & Nöje. Här står aktiviteter och välmående i fokus. Adress: Hjalmar Brantingsgatan 100, Göteborg

Läs mer
Läs mer

Attendo Postflyget

Attendo Postflyget är ett nytt modernt livsstilsboende i Torslanda med inriktning Sport & Spa. Här finns 54 trivsamma, rymliga och ljusa lägenheter. Adress: Postflyget, Göteborg

Läs mer
Läs mer

Attendo Ädelstenen

Attendo Ädelstenen är ett nybyggt äldreboende på Smaragdgatan i Tynnered, ett stenkast från Frölunda torg. Boendet har konceptet Sport & Spa. Adress: Smaragdgatan 13b, Västra Frölunda

Läs mer

Vill du utveckla framtidens viktigaste bransch med oss?

Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då har du kommit rätt!

Lediga jobb i Göteborg Läs mer om hur det är att jobba på Attendo Hemtjänst