Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Ädelstenen

Nybyggt och modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här kan du ta något gott att dricka i sportbaren framför TV:n när favoritklubben spelar. Det finns även en spa-avdelning där du kan koppla av och ett gym där du kan träna.

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image

Adress

  • Smaragdgatan 13b

  • 421 49 Västra Frölunda

  • Västra Götalands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Talade språk: Svenska

    Särskild fokus: Livsstilsboende Sport & Spa

    Byggt år: 2021

  • Sportbar, Spa och relax, Bubbelbad, Gym, Spelrum, Balkonger, Parboende, Närhet till spårvagn

Video poster
Video play button

Livsstilsboende med konceptet Sport & Spa

Vi har lediga platser!

Kolla på filmen och få en känsla av hur det är att bo på äldreboendet Ädelstenen. 

Här finns det en sportbar där man kan titta på TV och ta sig något gott att dricka när favoritklubben spelar. Ett gym finns för den som vill träna. Spa-delen består av avkoppling, varma bad, massage, och sinnesstimulering. På varje avdelning finns det balkonger i olika väderstreck där vi gemensamt avnjuter eftermiddagsfikat.

Varmt välkommen hem!

Engagerade medarbetare

På Attendo Ädelstenen finns en verksamhetschef, en biträdande verksamhetschef och en planeringsledare. Medarbetargruppen består av undersköterskor, vårdbiträden samt omvårdnadsansvariga sjuksköterskor. Vi har även en vaktmästare som ser till fastigheten och området runt om.

Aktivitetssamordnare och aktivitetsvärd arrangerar regelbundet aktiviteter och utflykter.

En läkare besöker verksamheten regelbundet och vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen. Fotterapeut tar emot klienter både via remiss och utan, även klienter utifrån är välkomna.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Du är delaktig i hur din omsorg ser ut

Som boende har du rätt att vara delaktig och kunna påverka hur din hjälp och ditt stöd utformas. När du flyttar in hos oss får du en kontaktman i personalgruppen som du alltid kan vända dig till och som du ska känna dig trygg med. Tillsammans med dig upprättar vi en genomförandeplan där vi skriver ned dina behov, vanor och önskemål samt hur vi på bästa sätt kan tillgodose dem.

På Attendo Ädelstenen uppmuntrar vi alla former av aktiviteter. Vi har ett ordentligt program som vår aktivitetsansvariga Mui utvecklar tillsammans med våra boende för att få så stor variation som möjligt. Huvudsaken är att vi tillvaratar allas olika intressen och på så sätt inspirerar varandra till att prova nya aktiviteter. 

Liv, lust och aktivitet

Utöver SPA- och Relaxvdelningen som är livligt frekventerad, händer det en hel del annat i huset. Det ordnas såväl Oktoberfest som Nobelmiddag och i den strategiskt belägna sportbaren blir det både sport-tv som olika typer av provningar samt Öppen bar med fredagsmys. Vidare vankas det boule, innebandy, basket och en hel del musik, inklusive kareoke-stunder. Ansvarig för aktiviteterna på Attendo Ädelstenen heter Mui. Jag jobbade tidigare på Attendo Fiskebäck som aktivitetsansvarig men kom hit i oktober 2022. Jag jobbar heltid och trivs jättebra. Nu flyttar allt fler hit och jag älskar att hjälpa folk och se att de mår bra. Jag är även utbildad yogainstruktör så jag kör även olika typer av yoga samt träning, gympa, tennis, innebandy berättar Mui.

Läs hela artikeln här!
Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Möjligheten att få utöva och uppleva det du tycker om, påverkar både hälsan och livskvaliteten på ett positivt sätt. Sporten roar och förenar människor samt stimulerar till gemenskap. Spa ger avkoppling och välbehag för den som föredrar egna stunder.

Läs mer om våra Livsstilsboenden

Hemtjänst & Hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. På Attendo Hemtjänst Göteborg erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Göteborg

Intresserad?