Hoppa till huvudinnehåll
5
Attendo Fiskebäck

Attendo Fiskebäck

Göteborg

Centralt äldreboende med vacker utsikt över småbåtshamnen och havet. Här erbjuder vi olika aktiviteter dagligen som promenader, musikunderhållning, gymnastik och pubkvällar.
Attendo Lundby Park

Attendo Lundby Park

Göteborg

Nybyggt och modernt äldreboende med imponerande takterrass. Här finns spaavdelning med bastu och spabad, gym, sportbar och solrum där du kan njuta av värmen året om!
Attendo Postflyget

Attendo Postflyget

Göteborg

Modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa och gångavstånd till havet, bad och båtliv. I vår spaavdelning kan du koppla av och bada både bubbelbad och bastu samt få massage och manikyr.
Attendo S:t Jörgen

Attendo S:t Jörgen

Göteborg

Centralt äldreboende i lummigt område nära S:t Jörgens Park. Här finns mysiga gemensamma utrymmen för social samvaro och varje avdelning har en stor balkong eller uteplats för härliga stunder i solen.
Attendo Ädelstenen

Attendo Ädelstenen

Västra Frölunda

Nybyggt och modernt äldreboende med inriktning Sport & Spa. Här kan du ta något gott att dricka i sportbaren framför TV:n när favoritklubben spelar. Det finns även en spa-avdelning där du kan koppla av och ett gym där du kan träna.

Äldreboende Göteborg

På Attendos privata äldreboenden i Göteborg får du en egen lägenhet och tillgång till medarbetare med stor kompetens. Vi har boenden för både omvårdnad och demenssjukdom. Vi erbjuder personlig omsorg, spännande aktiviteter och gemenskap samt goda måltider.

checkboxStort aktivitetsutbud checkboxPersonliga tillval checkboxKultur- och utomhusaktiviteter

Vi utgår från varje persons behov och önskemål. Vi har ett stort och varierat aktivitetsutbud, både i grupp och individuellt, med fokus på fysiskt och psykiskt välmående. Våra medarbetare är bra på att lyssna och förstå varje person och anpassa vardagen efter personliga intressen.

När du väljer oss, väljer du en tjänst som inkluderar:

  • Äldreboenden i centrala Göteborg, där stadens liv och rörelse är en naturlig del av vardagen.
  • Boendealternativ i den lugna miljön runt Västra Frölunda och den naturnära idyllen vid S:t Jörgen Park.
  • Ett privat äldreboende i Göteborg som värnar om din individualitet och livskvalitet.

Sol, vind och vatten...

Skärgård på sjunde våningen hos Attendo

På Hjalmar Brantingsgatan 100 är våren på väg men hos Attendo är det rena rama sommaren. Attendo Lundby park öppnade dörrarna i februari 2022; ett modernt och fräscht äldreboende, mitt i händelsernas centrum. Nu fylls huset med nya inflyttare och vissa av dem har redan hittat till sol, sommar och hav. På sjunde våningen!

I solrummet möts man av doftande tågvirke direkt när man kommer innanför dörren. Här finns hela skärgårdskänslan med snäckskal, fiskedrag, flytväst och även riktig sand för tårnas skull.

Två vänner som redan hittat hit är Gunnel Johansson och Olle Svensson. Båda sitter bekvämt bakåtlutade och Olle med lite dricka i glaset. De glasögonprydda näsorna är vända mot solen...

 

Läs hela artikeln här

Vanliga frågor och svar om äldreboenden i Göteborg

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om äldreboende i Göteborg. Hittar du inte svaret på din fråga i listan kan du alltid kontakta oss så hjälper vi dig.

Vem får flytta till ett äldreboende i Göteborg?

På våra äldreboenden bor du som har beviljats en plats från din kommun och är minst 65 år. Vi har boenden för både omvårdnad och demenssjukdom. Du har alltid rätt att ansöka om plats på äldreboende hos din kommun. För att beviljas en plats på ett äldreboende från kommunen behöver dina omvårdnadsbehov ofta vara så stora att de inte kan tillgodoses av hemtjänsten.

Vad kostar det att bo på ett äldreboende i Göteborg?

Det är ingen skillnad i pris på privat eller kommunalt äldreboende. Det finns olika lösningar gällande boende och stöd för äldre och dessa behöver anpassas efter varje individs önskemål och behov. Du betalar för tre olika delar när du bor på ett äldreboende i Göteborg - omsorgsavgift, hyra och måltider. Läs mer om kostnad för äldreboende.

Vilket äldreboende är bäst i Göteborg?

Attendo har fem fina äldreboenden i Göteborg att välja på för både omvårdnad och demenssjukdom. Vi erbjuder personlig omsorg, spännande aktiviteter och gemenskap samt goda måltider.

Får man välja äldreboende i Göteborg?

Du som bor i Göteborgs Stad och som fått ett beslut om vård- och omsorgsboende har möjlighet att önska plats både bland kommunala och privata äldreboenden i Göteborg. Om du vill välja ett Attendoboende, hör av dig till äldreförvaltningen i Göteborg som godkänner ditt val av äldreboende.

Hur lång är väntetiden för ett äldreboende i Göteborg?

När du har beviljats en plats på ett äldreboende ska kommunen enligt lag verkställa beslutet direkt. Det innebär att du ska blir erbjuden plats och få möjlighet att flytta förhållandevis omgående.

Om du inte inom rimlig tid får plats på något av de boenden som du har önskat, får du istället erbjudande om bostad på ett annat boende. Om du tackar ja till ett sådant erbjudande kan du ändå stå kvar i kön till de andra boendena om du senare vill byta.

Vad ingår i matsedeln på Attendos äldreboende i Göteborg?

Råvaror i säsong har alltid bättre kvalitet, är mer näringsrik och smakar bäst. På Attendo arbetar vi därför med en säsongsbaserade meny.

Våra menyer bygger på svensk husmanskost som våra boende känner igen och vi uppmärksammar alla högtider. Attendos engagerade medarbetare älskar att baka och det är inte sällan det serveras nybakade kakor, äppelpaj eller bullar till gofikat på eftermiddagen. Läs säsongsmenyn här.

Vad är kostnaden för ett äldreboende i Göteborg?

När du bor på ett äldreboende med heldygnsomsorg betalar du för tre olika delar: omsorgsavgift, hyra och måltider. Oavsett om du väljer att bo på ett privat eller ett kommunalt äldreboende är kostnaden för omsorg densamma. Läs mer om kostnad för äldreboende här.

För att kunna räkna ut din avgift behöver kommunen uppgifter om dina inkomster och din boendekostnad. Som inkomst räknas till exempel alla former av pensioner, inkomst av kapital och bostadstillägg för pensionärer.
Kommunen får vissa inkomstuppgifter direkt från Försäkringskassan och skattemyndigheten, andra måste du själv meddela kommunen genom att lämna en inkomstanmälan.

Tillåter Attendos äldreboenden i Göteborg husdjur?

På vissa av våra äldreboenden är det möjligt att hundar och katter kan få vistas i boendena för att berika vardagen för de boende. Om du vill ta med ditt husdjur, ta först kontakt med boendets verksamhetschef för att utreda förutsättningarna.

Så får du plats på ett äldreboende i Göteborg

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun i Göteborg för att göra en ansökan.

Till Göteborg Stad hemsida
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Sylvia valde äldreboende med omsorg

För skärgårdstjejen Sylvia Andreasson, 90 år, var det närheten till havet som avgjorde vilket äldreboende hon skulle välja. Men det faktum att hon redan kände sig hemma i huset då hon hälsat på sin bror på Attendo Fiskebäck två gånger i veckan under tio års tid spelade också in i beslutet.

Att hon hade möjlighet att själv få välja äldreboende när hon inte längre kunde bo kvar hemma på Donsö var en stor lättnad för henne:

- Här på Attendo Fiskebäck ser jag båtarna vid kajen och det är bara några steg ner till havet. Jag har fått en hel del nya trevliga bekantskaper här, inte minst när man träffas på de olika aktiviteterna. Sen har jag även en gammal bekant från Donsö som också bor här så vi brukar prata minnen.

"Här har jag det bra!"

Sylvia berättar

Vad kostar äldreboende i Göteborg

Det är ingen skillnad i pris på privat eller kommunalt äldreboende. Det finns olika lösningar gällande boende och stöd för äldre och dessa behöver anpassas efter varje individs önskemål och behov. Du betalar för tre olika delar när du bor på ett äldreboende i Göteborg - omsorgsavgift, hyra och måltider.

För vården och omsorgen betalar du upp till en maxavgift. Utöver det betalar du för mat och hyra. 

  • Maxavgiften för vård och omsorg i Göteborg är 2 359 kronor i månaden
  • Maten kostar 4 339 kronor per månad
  • Hyran varierar mellan de olika boendena och påverkas av lägenhetens storlek och standard

Den som bor på ett särskilt boende (äldreboende) i Göteborg kan ansöka om garantibelopp. Garantibeloppet är 2 100 kronor och är den summa pengar du garanteras ha kvar när hyra och mat är betald. Har du inte kvar garantibeloppet kan du få sänkt avgift för mat och hyra.

För att beviljas garantibelopp måste du först ha ansökt om bostadstillägg (BTP) hos Pen­sionsmyndigheten. Du måste också skicka med underlaget som ligger till grund för Pensionsmyndighetens beslut om bostadstillägg.

Korttidsplats på äldreboende i Göteborg

Avgiften för omsorg och omvårdnad på korttidsplats betalas per dygn. Stannar du länge finns en maxavgiften per månad. Utöver vård och omsorg betalar du för mat.

  • 79 kronor per dygn, maxavgiften är 2 359 kronor per månad
  • Maten kostar 145 kronor per dygn
Mer om kostnad för äldreboende

Håll kontakten med äldreomsorgens första närstående-app!

Vi på Attendo har utvecklat en app för att göra det smidigt för närstående och boende att ta del av det som händer både på och utanför boendet - direkt i mobilen.

Med bilder och information får man en känsla av det som mamma eller pappa – morfar eller svärmor är med om på dagarna. Appen har fått namnet Attendo Nära och den fungerar ungefär som sociala medier med bildflöde och möjlighet att dela bilder och kommentarer.

Många närstående bor långt bort och har inte möjlighet att besöka sina nära och kära lika ofta som de skulle vilja och då kan bilderna och filmklippen från boendet bli en trygghet.

Mer om appen

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Intresserad av äldreboende?