Attendo Fiskebäck

Attendo Fiskebäck

Attendo Fiskebäck äldreboende ligger i Västra Frölunda, ligger vackert till med utsikt över småbåtshamnen och havet. Här finns fina promenadvägar & solig uteplats.

Attendo Lundby Park

Attendo Lundby Park

Välkommen till Attendo Lundby Park ett nybyggt modernt äldreboende med inriktning mot Sport & Spa och Kultur & Nöje. Här står aktiviteter och välmående i fokus.

Attendo Postflyget

Attendo Postflyget

Attendo Postflyget är ett nytt modernt livsstilsboende i Torslanda med inriktning Sport & Spa. Här finns 54 trivsamma, rymliga och ljusa lägenheter.

Attendo S:t Jörgen

Attendo S:t Jörgen

Attendo S:t Jörgen äldreboende ligger 10 min från centrala Göteborg, vackert beläget nära S:t Jörgens park. Våra lokaler är luftiga och trivsamma.

Attendo Ädelstenen

Attendo Ädelstenen

Attendo Ädelstenen är ett nybyggt äldreboende på Smaragdgatan i Tynnered, ett stenkast från Frölunda torg. Boendet har konceptet Sport & Spa.

Nu bjuder vi in till öppet hus!

Välkommen till öppet hus på Attendos äldreboenden i Göteborg, onsdagen den 20:e september klockan 15-18. Vi bjuder på fika och visning av våra verksamheter.

Har ni inte möjlighet denna dag så kontakta oss på 010-140 10 17 så hittar vi en tid som passar er.

Sol, vind och vatten...

Skärgård på sjunde våningen hos Attendo

På Hjalmar Brantingsgatan 100 är våren på väg men hos Attendo är det rena rama sommaren. Attendo Lundby park öppnade dörrarna i februari 2022; ett modernt och fräscht äldreboende, mitt i händelsernas centrum. Nu fylls huset med nya inflyttare och vissa av dem har redan hittat till sol, sommar och hav. På sjunde våningen!

I solrummet möts man av doftande tågvirke direkt när man kommer innanför dörren. Här finns hela skärgårdskänslan med snäckskal, fiskedrag, flytväst och även riktig sand för tårnas skull.

Två vänner som redan hittat hit är Gunnel Johansson och Olle Svensson. Båda sitter bekvämt bakåtlutade och Olle med lite dricka i glaset. De glasögonprydda näsorna är vända mot solen...

 

Läs hela artikeln här

Sylvia valde äldreboende med omsorg

För skärgårdstjejen Sylvia Andreasson, 90 år, var det närheten till havet som avgjorde vilket äldreboende hon skulle välja. Men det faktum att hon redan kände sig hemma i huset då hon hälsat på sin bror på Attendo Fiskebäck två gånger i veckan under tio års tid spelade också in i beslutet.

Att hon hade möjlighet att själv få välja äldreboende när hon inte längre kunde bo kvar hemma på Donsö var en stor lättnad för henne:

- Här på Attendo Fiskebäck ser jag båtarna vid kajen och det är bara några steg ner till havet. Jag har fått en hel del nya trevliga bekantskaper här, inte minst när man träffas på de olika aktiviteterna. Sen har jag även en gammal bekant från Donsö som också bor här så vi brukar prata minnen.

"Här har jag det bra!"

Sylvia berättar

Att ansöka - så här går det till:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun i Göteborg för att göra en ansökan.

Till Göteborg Stad hemsida
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Ledande på omsorg i Norden

Attendo är Nordens största omsorgsföretag med över 700 verksamheter och över 30 000 medarbetare i Sverige, Finland och Danmark. Vi leder utvecklingen av kvalitet, innovationer och nya, kostnadseffektiva arbetssätt i branschen.

Vi erbjuder äldreomsorg, omsorg till personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Vår resa startade för över 35 år sedan när vi fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan dess har fler och fler kommuner valt att samarbeta med privata omsorgsföretag på allt fler områden för att klara sina lokala omsorgsutmaningar.

Vi stärker individen

Attendos uppdrag är att stärka individen, vilket innebär att vi ser, stödjer
och stärker varje människa. Vi vill att alla ska kunna leva ett självständigt och meningsfullt liv. I allt arbete utgår vi från våra värderingar – omtanke, engagemang och kompetens. Värderingarna vägleder oss i varje insats, varje dag.

Hur vi bidrar

Vi på Attendo bidrar genom vårt kunnande till nytänkande och kvalitetsutveckling i omsorgen samtidigt som vi förser kommunerna med ny kapacitet som behövs för att möta växande behov av omsorg. Vi bidrar också till att ge människor och medarbetare i omsorgen större valfrihet. Genom att vi finns lokalt får kommunen också möjlighet att genomlysa sina egna verksamheter, med en effektivare användning av skattemedel som följd.

Här finns vi

Sedan starten på 1980-talet har Attendo utökat verksamheten till många fler platser och nya verksamhetsområden. Idag finns Attendo på ett 70-tal orter i Sverige och kan förutom äldreomsorg också erbjuda omsorg för personer med funktionsnedsättningar (LSS) samt individ- och familjeomsorg (IOF).

Attendo finns även i Finland och Danmark.

Intresserad av äldreboende?