Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Fiskebäck

Centralt äldreboende med vacker utsikt över småbåtshamnen och havet. Här erbjuder vi olika aktiviteter dagligen som promenader, musikunderhållning, gymnastik och pubkvällar.

Kontakt

Unit contact image
 • Nadia Axelsson
 • Verksamhetschef

 • nadia.axelsson@attendo.se
 • 0720-84 25 61
 • Hej, Jag heter Nadia Axelsson och ansvarar för Attendo Fiskebäck. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig.

Unit contact image

Adress

 • Hälleflundregatan 20

 • 426 58 Göteborg

 • Västra Götalands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser: 106

  Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  Byggt år: 1999

 • Naturnära, Parboende, Gym

 • Ladda ner broschyr
Story image

Äldreboende med rofyllt närområde

Här finns lediga platser!

Attendo Fiskebäck äldreboende ligger i Västra Frölunda, vackert beläget med hänförande utsikt över småbåtshamnen och havet. Här finns fina promenadvägar, varför inte ta en sväng runt hamnen eller ner till den vackra badplatsen där det finns bryggor och kiosk. Vi har flera gemensamma utrymmen, balkonger och en stor solig uteplats.

Här finns 107 lägenheter uppdelade på 7 avdelningar. Varje lägenhet har ett pentry, kylskåp med frysfack, garderober, stort badrum med dusch samt höj-och sänkbar säng.

Vi erbjuder korttidsboende, parboende, boende för somatiskt sjuka och personer med demensdiagnos. Vår målsättning är att du ska känna dig trygg och att du ska få dina behov och önskemål utförda på det sätt just du önskar!

Story image

Omsorg med individen i fokus

På Attendo Fiskebäck har du som boende en egen kontaktperson som ansvarar för att just du mår bra och får den hjälp du behöver såsom dusch, toalettbesök eller städning. Kontaktpersonen kan även underlätta vid kontakt med anhöriga eller annan närstående.

Den boende har en omvårdnadsansvarig sjuksköterska som ansvarar för den boendes hälsosituation i samråd med läkare.

Vi erbjuder olika aktiviteter dagligen som promenader, musikunderhållning, gymnastik och pubkvällar.

Sylvia valde äldreboende med omsorg

För skärgårdstjejen Sylvia Andreasson, 90 år, var det närheten till havet som avgjorde vilket äldreboende hon skulle välja. Men det faktum att hon redan kände sig hemma i huset då hon hälsat på sin bror på Attendo Fiskebäck två gånger i veckan under tio års tid spelade också in i beslutet. Att hon hade möjlighet att själv få välja äldreboende när hon inte längre kunde bo kvar hemma på Donsö var en stor lättnad för henne. - Här på Attendo Fiskebäck ser jag båtarna vid kajen och det är bara några steg ner till havet. Jag har fått en hel del nya trevliga bekantskaper här, inte minst när man träffas på de olika aktiviteterna. Sen har jag även en gammal bekant från Donsö som också bor här så vi brukar prata minnen. Här har jag det bra!

Story image

Engagerade medarbetare

På Attendo Fiskebäck äldreboende finns engagerade och kompetenta medarbetare som ser till ditt bästa. 

Medarbetarna består av undersköterskor, vårdbiträden, sjuksköterskor, aktivitetssamordnare, sjukgymnast och arbetsterapeut.

Sjuksköterskorna är här under dagtid måndag till fredag 6:45-16:30 övrig tid bemannas med sjuksköterskor från Attendos mobila team.

Patientansvarig läkare kommer hit varje vecka.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

 

Quote

Det är fantastisk personal här!

Devider

Närstående till boende på Fiskebäck

Hemtjänst & Hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. På Attendo Hemtjänst Göteborg erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Göteborg

Intresserad?