Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Hemtjänst Lidingö

Vi ger en trygg omsorg, med dig i fokus. Vi planerar & genomför insatserna i samarbete med dig.

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image

Adress

Fakta

  • Talade språk: Förutom svenska talar vi flera andra språk. Fråga oss om du vill veta mer!

  • Hemtjänst, Hushållsnära tjänster

"De är intresserade, engagerade och omtänksamma"

Gör som Walter och välj hemtjänst från Attendo!

På Björnbo, med utsikt över Kyrkviken, har man något som ingen annan (eller
väldigt få) har. För det första är det en helt unik plats rent arkitektoniskt och för det andra erbjuder man ett eget kök som är i en klass för sig. Restaurangavdelningen, liksom resten av byggnaderna, är ett fantastiskt och väl bevarat stycke 50-tals historia.

Läs mer

Vi finns för dig i vardagen!

Hos oss på Attendo är det dina önskemål som avgör hur omsorgen ska utformas. Om du väljer oss som utförare bokar vi alltid ett hembesök med dig för att vi ska lära känna varandra och gå igenom dina behov. Detta dokumenteras sedan i en genomförandeplan som ligger till grund för vårt kommande arbete hos dig, så att omsorgen blir på det sätt du önskar.

Fördelar med Attendo:

  • Du får en fast omsorgskontakt som sköter de flesta insatserna i ditt hem och har extra ansvar för din omsorg. Det är till din fasta omsorgskontakt du och dina anhöriga kan vända er med frågor och eventuella synpunkter. 
  • Vi strävar efter att komma på utsatt tid och meddelar oss det skulle ske några förändringar
  • Vi bär alltid arbetskläder och id-bricka för din trygghet och säkerhet
  • Du kan få lokalproducerade,goda och näringsriktiga matlådor hemlevererade, tillagade i vårt eget kök på Björnbo, Lidingö.
  • Om du vill ha hjälp med tjänster som inte ingår i ditt bistånd kan du köpa hushållsnära tjänster av oss med RUT-avdrag.
Mariella är en av Attendos medarbetare inom hemtjänsten
Mariella är en av Attendos medarbetare inom hemtjänsten

Attendo Hemtjänst växer på Lidingö

– Vi fick jättebra respons redan från starten och ganska snabbt fick vi ett antal kunder som har visat sig vara väldigt nöjda med det vi gör och tillför. Sakta men säkert blir vi mer synliga och den extra energi vi lägger får vi mångfalt tillbaka i uppskattning och när vi ser att ser att våra kunder mår bra och känner sig sedda. Vi vill kunna ge den bästa omsorgen och vi vill att den som väljer oss ska känna att vi verkligen går de där extra meterna för att det ska bli lite bättre än bra. Individfokus och personcentrerad omsorg är en självklarhet, liksom gott bemötande, säger Fernanda och fortsätter:
– Vi strävar alltid efter hög kontinuitet hos personalen och som kund har man har alltid samma kontaktperson. Vi klär oss tydligt, har identifikation och säker nyckelhantering. Man ska veta vem det är som kommer och att vi alltid ringer om vi råkar bli sena. Man ska helt enkelt kunna lita på oss och känna sig trygg.

- Vi ser en stor utvecklingspotential och vi kommer att ta ett par kliv nu för att synas och märkas. Vi har både ambitionen, viljan och kompetensen att expandera framöver och vi ser verkligen fram emot att träffa nya potentiella kunder för att visa vad vi går för!

Hushållsnära tjänster - Halva priset med rutavdrag

Utöver den hemtjänst som Attendo tillhandahåller har du som bor på Lidingö även möjlighet att dra nytta av företagets resurser när det gäller hushållsnära tjänster. Och det kan ju vara aktuellt oavsett om man har ett biståndsbeslut för hemtjänst eller ej.
De mest vanligt förekommande insatserna är diskning, städning och fönsterputs, men det finns en lång lista på övriga tjänster vi kan tillhandahålla för att underlätta och avlasta i vardagen hemma. Det kan vara promenader, lättare trädgårdsarbete, sopning och eller till och med att vi kommer och hjälper till om det är dags för en bjudning hemma och man
behöver assistans.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Kontakta oss för mer information om priser samt vilka tjänster vi kan tillhandahålla.

Läs mer om hushållsnära tjänster

Du bestämmer hur du vill ha det

Hos oss arbetar utbildade undersköterskor och vårdbiträden. Vi satsar på att kompetensutveckla medarbetarna kontinuerligt inom vård och omsorg, men även om exempelvis kost, demens och kontaktmannaskap.

En av våra medarbetare utses till din fasta omsorgskontakt och kommer att vara den person som i första hand utför insatserna i ditt hem och har extra ansvar för din omsorg, vilket bidrar till en ökad kontinuitet och trygghet. Skulle du av någon anledning inte vara nöjd med din fasta omsorgskontakt så går det självklart bra att byta. Vi strävar alltid efter att komma på utsatt tid och du blir alltid meddelad om det skulle ske några förändringar. 

 

Har du frågor om Attendos hemtjänst eller hushållsnära tjänster?

Ring oss, måndag till fredag 8 - 16 på telefonnummer:

020 - 211 300

 

 

Video poster
Video play button

Så ansöker du om hemtjänst

Det kan vara svårt att veta hur det går till att ansöka om hemtjänst. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor, vi hjälper dig i alla steg!

För många äldre kan det bli svårt att utföra vissa vardagssysslor, som att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Om du eller någon du känner skulle behöva hjälp eller stöd för att klara sin vardag, så kan de få hemtjänst från Attendo beviljad av kommunen. Titta gärna på den här filmen, så får du tips och råd om hur du går till väga. Det är enklare än du tror att få rätt till hjälp från oss på Attendo.

Intresserad av hemtjänst?

Våra boenden på Lidingö

Attendo driver även två äldreboenden på Lidingö.

Attendo Nilstorpsgården är ett trivsamt äldreboende som är omslutet av vackra omgivningar på Lidingö. Här tar vi tillvara på årstiderna, naturen och de möjligheter till utevistelse. Lägenheter ljusa och rymliga med neutrala färger och vackert naturmaterial. 

Attendo Ektorpsgården är ett hemtrevligt äldreboende med grönskande utsikt från alla lägenheter. Vi har flera grönskande terrasser där vi ofta intar både fika, måltider och har musikunderhållning. Lägenheterna är ljusa och hemtrevliga, vissa med burspråk och balkong eller egen terrass.

 

 

 

Attendo Ektorpsgården Attendo Nilstorpsgården