Hoppa till huvudinnehåll

Attendo inleder vaccinering mot Covid-19

2020-12-27
Idag inledde Attendo vaccinationer mot Covid-19 i sina verksamheter i Sverige. Målet är att alla som vill ska få vaccinera sig, för att därigenom säkra kunder, närstående och medarbetare mot ny smitta.

Dela

- Vi är mycket glada över att ha fått de första doserna av vaccinet till våra verksamheter. För Attendo är det högsta prioritet att snabbt komma igång med detta arbete för att på sikt kunna skydda kunder, deras närstående och våra medarbetare mot att smittas av Covid-19, säger Christina Mo, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Attendo.

- Vi kommer de närmaste veckorna lägga stort fokus på att samtliga som vill vaccinera sig ska ges möjligheten att få vaccin utifrån den nationella strategin och regionernas prioritering. Fram till dess att vaccinationer utförts kommer vi samtidigt att fortsätta Attendos framgångsrika arbete med att förebygga och minska smittspridningen. 

Attendo kommer i samverkan med regionernas läkarorganisationer eller primärvårdsläkare att utföra vaccinationer på de som bor på äldreboenden i Attendos regi. För hemtjänstkunder och medarbetare gäller vanligen att vaccination ska ske på närmaste vårdcentral, genom hemsjukvården eller på särskilda vaccinationsställen. Samtliga kunder och medarbetare i Attendo tillhör prioritetsgrupp 1 i den nationella strategin. 

Läs mer om Attendos arbete med att förebygga smittspridning.