Äldreboende med aktiviteter i fokus

2022-09-20
Att fysisk aktivitet, social gemenskap och hjärngympa är positivt för välmåendet är ingen nyhet och detta är något vi lagt stort fokus vid när vi utformat våra livsstilsboenden med inriktning Sport & Spa.

Dela

Sara Nelsén som är verksamhetschef på Kapellgärdet Norra brinner för att ge de boende en härlig vardag. ”Att flytta till ett äldreboende ska inte kännas som att komma till en återvändsgränd. I stället kan det vara en flytt till en roligare vardag, där man träffar likasinnade och får leva livet, helt enkelt. ”

Genom att se varje individs behov och anpassa träningen därefter kan nästan alla vara med på aktiviteterna. Den mesta träningen utförs i syfte att de boende ska känna sig starkare och självständigare i vardagen. Det kan exempelvis handla om att kunna resa sig själv, att klä på sig och att kunna ta sig från en plats till en annan.

När vi har gruppträning kan det vara en lugnare form av yoga eller sittgympa. Självklart anpassas övningarna så att alla ska kunna vara med och delta på sin nivå.

Men det är inte bara fart och fläkt i aktiviteterna på boendet, utan även raka motsatsen – lugn och avkoppling. Här erbjuds ofta både bad och bastu. Värmen från bastun kan hjälpa till att mjuka upp kroppen. En populär aktivitet bland de boende brukar vara massage, pedikyr och manikyr som kan bokas vissa bestämda dagar.

På äldreboendets sportbar arrangeras det pubaftnar, och sportkanalerna är på för de som vill se. Här finns också möjlighet att ta sig något gott att äta eller dricka medan man följer sitt favoritlag.

Vill du läsa mer om våra livsstilsboenden? Klicka här!