Hoppa till huvudinnehåll

Goda relationer på Attendo Postflyget

2022-10-20
Attendo Postflyget är ett nybyggt, fräscht äldreboende i Göteborg. Varje plan erbjuder stora och generösa gemensamhetsytor och här finns också̊ en rejäl terrass för grillning, fikastunder, musikaftnar, odling och annat mysigt.

Dela

Hösten smyger sakta på och i Torslanda centrum byggs det vidare med bostäder. Det är en lite gråmulen men livlig fredagseftermiddag och inne på Attendo Postflyget skvallrar skratten och sorlet om att det är aktiviteter på gång och att helgkänslan börjar infinna sig.

Verksamhetschef Fanny Eriksson och Ann-Christine Lundahl
Verksamhetschef Fanny Eriksson och Ann-Christine Lundahl, närstående.

På våning två möter Fanny Eriksson som är verksamhetschef i huset och här finns också Ann-Christine Lundahl som är på anhörigbesök. Kaffet doftar gott och kakorna är förföriskt pinfärska och levererade från det strategiskt etablerade konditoriet i bottenplan, bara några samvetssteg ifrån ingången till äldreboendet.

– Nu är alla avdelningar i gång här i huset och det är härligt tycker vi. Ju fler vi är här de-sto bättre och ju mer liv, rörelse och trivsel blir det. Vi har ju livsstilstema Sport & Spa och nu när det börjar vina runt knutarna får vi än mer anledning att spendera tid i vår SPA-av-delning med gym, bubbelbad, bastu, möjlighet till manikyr, fotvård och massage. Och idag är det minsann fredagsdans i huset, säger Fanny Eriksson.

Bild från Attendo Gotlandsgatan

Bäst för mamma

Ann-Christines mamma, Barbro, har nyligen flyttat in på Attendo Postflyget efter tidigare ha bott och trivts på ett annat av Attendos äldreboenden i Göteborg.

– Vi var nöjda med det tidigare boendet och ville gärna komma till Attendo igen och eftersom jag bor själv i Torslanda så tog jag mig hit till Postflyget för att prata och kika på lokaler och rum. Det blev en fullträff så jag framförde vårt önskemål vidare om att mamma skulle få flytta hit, vilket gick bra säger Ann-Christine och fortsätter:

– Den 26 september i år gick flytten, och det gick extremt smidigt. Mycket av det har vi faktiskt Safa från Attendo att tacka för som var med mamma hela dagen och tog hand om henne medan Attendo fixade hela flytten åt oss. Jag får en känsla av att mamma trivs bra med sitt boende och här finns gott om aktiviteter och samvaro i huset. Maten är bra och rummet finemang. Jag känner att jag har fått väldigt bra kontakt med all personal jag har träffat. De är verkligen fina och även kommunikationen med verksamhetscheferna har varit klockren. Alltid relevant och snabb feedback och ett fint bemötande. Det är helt enkelt lätt att få kontakt och det är lätt att komma till tals när det är något.

Höstaktiviteter och gemenskap

Hösten är en fin tid för aktivitet och samvaro och på Attendo Postflyget är man mån om att alltid ha någon kul på gång. Att skapa dagar med goda måltider, samtal och olika aktiviteter är viktigt och sedan starten har det blivit en hel del av den varan. Det har spelats bingo, det har gjorts tipspromenader, det har dansats, hållits kräftskiva och man har haft gympa både på avdelningarna och på gymmet. Och med jämna mellanrum får man påhälsning av besökshunden Hjördis som sprider glädje omkring sig.

– Det är helt avgörande för trivsel och välmående att vi gör saker, tillsammans och individuellt. Det kan handla om sköna, lyxiga stunder uppe i spa-avdelningen med bad, bastu, ansiktsbehandling, massage och annat njutbart, eller så är det sittgympa, lite bingo eller en trubadur på besök. Vi lyssnar av var intresset ligger och vad man vill göra och sedan adderar vi saker och upplevelser som kan vara till nytta och glädje och sätta lite guldkant på vardagen, säger Fanny Eriksson.

Bingo på äldreboendet

– Det känns bra att veta att det pågår och erbjuds schemalagda aktiviteter, och även att det finns fina förutsättningar i lokalerna för att vara aktiv på ett spontant och individuellt sätt. Man väljer ju såklart själv om och vad man vill vara med på, men bara vetskapen att det finns ett bra och genomtänkt utbud av aktivtiter gör att man som anhörig känner sig väl till mods, säger Ann-Christine och fortsätter:

– Dessutom har ju mamma sysslat mycket med sport i livet. Hon började som gymnast, därefter har hon en lång handbollskarriär bakom sig med många SM-medaljer och andra utmärkelser; hon har även spelat bowling, volleyboll och var dessutom en av de första som var aktiv damfotbollsspelare i Västsverige. Så när det är fotboll eller vilken annan sport som helst på tv:n i sportbaren, är hon självskriven i tv-soffan.