Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhetschef på Attendo nominerad som bästa vårdchef

2022-10-06
Emma Rosén, verksamhetschef hos Attendo, har nominerats till "Guldkransen", ett pris som branschföreningen Livo, Ledarna inom vård och omsorg, delar ut.

Dela

Verksamhetschef Emma Rosén på Attendo Nämndemansgatan, tidigare chef på Slomarps vårdboende, har blivit nominerad till "bästa chef i vård och omsorg" för sin förmåga att leda och utveckla äldreomsorgen. Priset är instiftat av branschföreningen Livo (Ledarna inom vård och omsorg).

- Jag tror att jag utmanar den traditionella synen på hur äldreomsorg ska vara, säger Emma om orsaken till att hon blivit nominerad. Jag vill att man som boende ska leva hela livet, oavsett om man har en demensdiagnos. Vi har varit på Skänninge marken, vi åker och badar, har allsång, vi samarbetar med förskolan. Vi vill göra skillnad. Det ska inte vara förvaring. Om det är lite roligare att vara på jobbet får man lättare med sig alla medarbetare.

Emma tycker att chefsskap i först och främst handlar om att skapa en kultur.
- Jag skulle inte säga att jag är en chef. Jag är en ledare och har inga problem med att gå in och ta ett vak eller ställa mig och laga mat om det behövs, säger hon och vet att hennes medarbetare också ställer upp.

Slomarps vårdboende har fått flera priser den senaste månaden. Hagdahlsakademin har prisat vårdboendet för utmärkt mat i äldrevården. Priset kallas "Årets äldrematpris 2022".