Hoppa till huvudinnehåll

Attendolunken - för fler seniorer i rörelse

2023-10-02
Nu är det dags för höstens omgångar av Attendolunken. Lunkarna är ett återkommande motionslopp som arrangeras runt om i landet för alla seniorer, med syftet att hitta glädje i vardagen med en gemensam rörelseaktivitet.

Dela

Attendolunken

- Det finns inget bäst före datum för rörelse. Med Attendolunkarna möjliggör vi för både de viktiga mötesplatserna och rörelse för alla seniorer oavsett fysisk form, säger Malin Fredgard Huber, chef för Attendos äldeboenden.

Första veckan i oktober går startskottet för Attendolunken som i år har 10-års jubileum. Lunkarna arrangeras vid 18 orter runt om i Sverige med fler än 60 verksamheter som arrangörer.

Attendolunken deltagare

- På många håll där lunkarna arrangeras bjuds också skolor och förskolor in för att delta eller heja på. Idag har många äldre och barn inte en naturlig plats för att mötas, med lunkarna möjliggör vi också en plats för dessa viktiga möten, säger Malin Fredgard Huber.

Det här är Attendolunken

Attendolunken är ett motionslopp som i år arrangeras på 18 orter runt om i landet. Syftet är detsamma, att uppmärksamma den livsviktig rörelsen som främjar en hälsosam livsstil. Lunkarna arrangeras av Attendos verksamheter och är öppna för alla seniorer vid respektive ort. På många orter finns också samarbete med skolor och förskolor som deltar eller hejar på.

Attendolunken målgång