Hoppa till huvudinnehåll

Vi uppmärksammar Internationella dagen för äldre

2023-09-29
Modern omsorg handlar om att få leva hela livet och respekteras för den man är och har varit. Vi blir ju inte andra människor bara för att vi åldras eller får ett omsorgsbehov. För oss på Attendo handlar god omsorg om att med ett varmt hjärta hjälpa varje människa att fortsätta leva det liv som man vill.

Dela

Internationella äldredagen

Vi arbetar målmedvetet på våra äldreboenden och hemtjänstverksamheter för att ge trygghet och mening i vardagen. Vi gör det genom att bryta ensamhet, hålla igång sociala kontakter, erbjuda varierande aktiviteter att se fram emot och måltider som blir till dagens höjdpunkter.

Våra medarbetare är bra på att lyssna och förstå varje person och anpassa vardagen efter personliga intressen.

Livsstilsboenden för olika intressen

Våra boenden har hög standard och många av dem är utformade som livsstilsboenden med olika inriktningar som passar både den sportige, den kulturelle och den som älskar att plantera. Målet är att var och en ska kunna hitta ett boende att trivas på och träffa nya vänner med liknande intressen. Våra livsstilsboenden har inriktningarna Utevistelse & Trädgård, Kultur & Nöje och Sport & Spa.

Upptäck våra livsstilsboenden här

Quote

Visste du att antalet personer som är 65 år eller äldre över hela världen förväntas mer än fördubblas, och stiga från 761 miljoner år 2021 till 1,6 miljarder år 2050. Antalet personer som är 80 år eller äldre växer ännu snabbare.

Devider

Källa: FN

En ökande åldrande befolkning

Internationella dagen för äldre, även känd som Internationella äldredagen, firas varje år den 1 oktober. Den instiftades av Förenta Nationerna (FN) år 1990 som en respons på den ökande åldrande befolkningen globalt.

Genom att fira denna dag ökar vi medvetenheten om äldres behov och rättigheter, samt uppmärksammar den värdefulla roll de spelar i samhället.

"Här har vi all inclusive"

Gunilla som bor på Attendo Vegagatan i Norrtälje berättar om vad hon tycker är det bästa med boendet.