Fridhemsvägens dansbandsvecka blev nyhet på radion

2023-08-22
Dansbandsveckan är i full swing på Attendo Fridhemsvägen äldreboende i Ronneby. Fram till fredag kommer det att uppträda artister, och veckan avrundas med en trevlig kräftskiva. Sven Lundberg ser fram emot att svänga sina dansskor, och i klippet får du reda på vem hans danspartner är.

Dela

Dansbandsvecka på Attendo Fridhemsvägen i Ronneby

"Det är jätteskönt, det spritter i kroppen", säger Sven Lundberg om att dansbandsveckan nu äntligen är igång.

Lyssan på klippet med Sven och verksamhetschef Marie på sverigesradio.se här.

Läs artikel på newsner.com här.

Många fördelar med dans och musik

Vem gillar inte att lyssna på bra musik och att dansa? Förutom glädje och underhållning kan det också erbjuda en rad betydande hälsofördelar för äldre personer.

  • Mental hälsa: Musik och dans kan bidra till att minska symtom på depression och ångest. Den äldres kognitiva funktion kan också få en skjuts, eftersom både musik och dans aktiverar hjärnan på flera sätt.

  • Minskar isolering: Dans och musik kan vara en utmärkt anledning för äldre att komma ut, socialisera och skapa nya vänskapsband.

  • Förbättrat minne: Lyssnandet på musik, särskilt låtar från det förflutna, kan väcka gamla minnen och förbättra den kognitiva funktionen.

  • Stresslindring: Musik har en lugnande effekt på sinnet, och dans kan fungera som en form av meditation i rörelse, vilket bidrar till att minska stressnivåer.

  • Ökad livskvalitet: Genom att engagera sig i aktiviteter som de älskar, kan äldre individer uppleva en högre grad av livsglädje och tillfredsställelse.