"I appen Nära kan jag se att mamma är glad och har det bra"

2023-06-07
Nu finns det nya möjligheter att hålla en nära kontakt med den som bor på ett äldreboende. Vi har utvecklat en app som med bilder och information ger en känsla av det som mamma, farfar eller kanske svärmor är med om på dagarna.

Dela

Irene Bergqvist - attendo nära app

Irene Bergkvists mamma Ingrid bor på Attendo Hovsjövägen i Södertälje. Även om Irene hälsar på ofta ger appen både glädje och en känsla av trygghet när hon ser bilder av sin nöjda mamma. Vi har ställt några frågor till Irene om hur hon upplever appen.

Vilken information får du i appen?

Aktivitetsscheman och matsedlar är jättebra att kunna se. Jag kan också få meddelande från mammas kontaktperson när jag behöver köpa något, exempelvis hygienartiklar. Att i god tid kunna se inbjudningar till grillfester och underhållning av olika slag är också toppen så att jag kan planera in det i min kalender.

Hur ofta är du på Attendo Hovsjövägen?

Jag är oftast där två gånger i veckan och hälsar på, en gång ensam och en gång tillsammans med min pappa. Vi bor båda på promenadavstånd och jag kan snabbt ta mig dit om det skulle vara något särskilt som inträffar.

Vad betyder det för dig att få se bilder från Ingrids vardag?

Det känns tryggt och är också roligt att se att mamma har det bra, att hon är med på aktiviteter och att hon ser glad ut. Det gör att jag kan slappna av. Jag vill ju veta att allt är bra, att hon har någon att prata med och trivs. Man kan ju inte ringa hela tiden och fråga hur det är och vad hon gör.

Brukar du själv lägga upp bilder och meddelanden i appen?

Jag har faktiskt inte gjort det än, men det ska jag också testa att göra!

Var det svårt att installera Nära?

Jag kommer nu inte ens ihåg att jag gjorde det så det gick uppenbarligen lätt!

Rekommenderar du andra närstående att ladda ner appen?

Ja verkligen! Det ju bara Attendo som har en sån här app och jag måste säga att den är mycket bra!

Läs mer om appen här

appen Nära - kundcase