Hoppa till huvudinnehåll

Nytt spel lockar gamers på äldreboendet

2023-11-15
Jaga fiskar med händerna, slå ner mullvadar som sticker upp huvudena ur sina hålor, klura på ordlekar eller spela fotboll? Ny teknik ger verkligen aktiviteterna på äldreboenden nya dimensioner.

Dela

Attendo Västra Varvsgatan i Malmö är det många som vill vara med och spela när projektorn i taket slås på. Projektorn kan riktas både mot ett bord eller mot golvet och möjligheterna till variation i spelen känns nästan oändliga.

 — Vi kallar det här spelet för vårt förtrollade bord och det är ett jättebra komplement till våra andra aktiviteter, säger Maria Delcarreon som är aktivitetsansvarig på boendet.

Spelet går ut på att hålla igång både knopp och kropp och dessutom ha roligt tillsammans, och faktum är att speldeltagarna rycks med på ett helt fantastiskt sätt. De kan liksom inte låta bli att luta sig långt över bordet för vidröra något för att få en effekt.

— När de spelar fotboll sätter tävlingsinstinkterna in ordentligt och de sträcker på benen och sparkar rejäla långbollar, säger Maria Delcarreon.

En av deltagarna som visade stor talang i dagens fotbollsmatch var Thordis, som också bor på Attendo Västra Varvsgatan.

— Man blir ju pigg och det är skoj att spela, säger hon.