Hoppa till huvudinnehåll

Sylvia valde äldreboende med omsorg

2023-02-06
För skärgårdstjejen Sylvia Andreasson, 90 år, var det närheten till havet som avgjorde vilket äldreboende hon skulle välja. Men det faktum att hon redan kände sig hemma i huset då hon hälsat på sin bror på Attendo Fiskebäck två gånger i veckan under tio års tid spelade också in i beslutet.

Dela

Sylvia stickar

I hela sitt liv har Sylvia Andreasson bott i samma hus på Donsö långt ut i Göteborgs skärgård. Havet, båtarna, måsarna och klipporna har varit hennes givna miljö. Hon arbetade i en liten speceriaffär och på fritiden sjöng hon i öns kör. Handarbete har alltid varit ett stort intresse och hon stickar fortfarande små bebiskläder som hon skänker till barnsjukhusen.  

- Att få växa upp och leva på Donsö har varit helt underbart och jag har fortfarande kontakt med mina kompisar från skolåren. Jag satt ofta på min balkong och såg när båtarna ankrade ute vid Vinga berättar hon.  

Solnedgång Attendo Fiskebäck

Sylvias bror flyttade på ålderns höst in på Attendo Fiskebäck på fastlandet. När han gick bort tio år senare flyttade Sylvias svägerska in i hans gamla lägenhet på boendet och Sylvia fick nu en ny anledning att besöka boendet. 

- Ja, vi har räknat ut att jag har varit på besök här tusentals gånger innan jag flyttade in själv, säger Sylvia.  

Att hon hade möjlighet att själv få välja äldreboende när hon inte längre kunde bo kvar hemma på Donsö var en stor lättnad för henne.

- Här på Attendo Fiskebäck ser jag båtarna vid kajen och det är bara några steg ner till havet. Jag har fått en hel del nya trevliga bekantskaper här, inte minst när man träffas på de olika aktiviteterna. Sen har jag även en gammal bekant från Donsö som också bor här så vi brukar prata minnen. Här har jag det bra!

hamnen vid Fiskebäck