Hoppa till huvudinnehåll

Hemtjänstens dag

2023-01-26
Imorgon är det hemtjänstens dag och det uppmärksammas runt om i Attendo. Vi har ungefär 10 000 hemtjänstkunder som vi ger service och omsorg till, från Helsingborg i syd till Umeå i norr.  Attendo var först att som privat företag erbjuda kunderna hemtjänst 1985. Vi är snart 40 år senare fortsatt den ledande aktören inom hemtjänst i Sverige.

Dela

Attendo hemvård Helsingborg

I vår hemtjänst finns många medarbetare som varje dag gör stor skillnad för kunderna. Tim är en av våra omsorgshjältar inom Attendo och jobbar på hemtjänsten i Helsingborg. Tim är nöjd med sitt yrkesval som undersköterska i hemvården. Han har lätt att få kontakt med folk och trivs bra i äldres sällskap. Jobbet erbjuder frihet och att man styr sitt arbete ganska mycket själv. Något som också förpliktigar.

Quote

Jag prioriterar att vara kvar hos kunden så länge det går. Ett samtal och en extra kopp kaffe kan betyda enormt mycket.

Devider

Tim Härestrand

Undersköterska

- Många av kunderna träffar ju bara mig den dagen och då har man ju ett ansvar att se till att det blir ett bra möte, säger han. Jag prioriterar att vara kvar hos kunden så länge det går. Ett samtal och en extra kopp kaffe kan betyda enormt mycket. Det är det viktigaste man kan göra.

Tim gillar även att ha kontakt med närstående, något som inte alltid prioriteras i hemtjänsten.

- De flesta närstående träffar vi ju inte alls och då blir kommunikationen ännu viktigare. Jag ringer gärna och berättar hur deras närstående har det, jag ringer även när det inte hänt något särskilt och det uppskattas.Läs mer om Tim och hans jobb här