Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Ånestad

Ridhusgatan 2 A-C, Linköping

Välkommen till oss

Emma Rosén, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Rumsstorlek
35-45 kvm
Talade språk
Svenska

Boendet

Beläget i ett lugnt villaområde med natursköna omgivningar

På Attendo Ånestads herrgårdsboende finns det 24 lägenheter som är fördelade på två enheter. Fyra av lägenheterna är för parboende och alla lägenheter har ett stort badrum med dusch samt ett trinettkök med kylskåp.

Våra gemensamma utrymmen erbjuder en hemtrevlig miljö med öppen planlösning, gemensam matsal samt sällskapsytor för rekreation och avslappning. Vi har även ett samlingsrum där det finns möjlighet att spela olika spel och ett SPA där man kan koppla av med fotvård.

Ånestads herrgårdsboende ligger omgiven av en stor vacker trädgård nära Ica Skänningen och fruktträd i en välplanerad miljö som inbjuder till utevistelser och andra aktiviteter. Utemiljön är fin och det finns även stora balkonger. Det är cykelavstånd från stadskärnan och om man vill åka buss så finns det bra bussförbindelser.

Omsorg & Aktiviteter

Dagliga aktiviteter

Hos oss får du en egen kontaktperson som ska vara ditt stöd i det dagliga och vara en länk till dina närstående. När du flyttar in upprättas en genomförandeplan där vi tillsammans beslutar om hjälpinsatserna och önskemål. 

Vi har en aktivitetsansvarig som planerar dagliga aktiviteter både under vardagar och även helger som passar årstiden samt vädret.

Hos oss är det stort fokus på aktiviteter och vi erbjuder alltid något dagligen. Bland annat sång, musik, högläsning, tidningsläsning, gymnastik, film, spela spel, promenader, bingo och gudstjänster. Under sommarhalvåret sker många av våra aktiviteter ute. Vi har planteringsbäddar som är populära långt in på hösten där vi kan ta med oss en kaffekorg och njuta. För den som vill finns alla möjligheter att ägna sig åt odling och plantering i vår trevliga trädgård.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, samordnare, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Vi har en läkare som är här en gång i veckan, eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen.

Fotvårdsspecialist och frisör besöker verksamheten en gång i veckan eller vid behov.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

"Personalen är alltid så glada och snälla. De tar väl hand om oss. Vi går på promenader och pratar minnen."

Margareta Boende

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.385384,"lng":15.64994},"content":"<h4>Attendo Ånestad, äldreboende i Linköping</h4><p>Ridhusgatan 2 A-C </br> 587 35 Linköping </br> Östergötlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=58.385384,15.64994' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Ridhusgatan 2 A-C,
587 35 Linköping
Östergötlands län

Öppna vägbeskriving