Har du frågor om äldreboende? Vi svarar på alla dina frågor, även på helger! Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Bergaliden

Prins Kristians Gata 6, Helsingborg

Välkommen till oss

Lisbeth Unger, Verksamhetschef

Hej, jag heter Lisbeth Unger och jag är ansvarig för Attendo Bergaliden!

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
57
Rumsstorlek
28-45 kvm
Talade språk
Svenska

Boendet

Nära centrum och stranden vid havet

Äldreboendet Attendo Bergaliden ligger högt beläget på Landborgen i centrala Helsingborg. Här är det nära till centrum och vill man ta en promenad längs havet ligger även det ett stenkast bort. Huset är byggt i tre våningsplan med totalt 56 lägenheter. Lägenheterna är 31-40 m2 stora och är utrustade med egen dusch, toalett och kylskåp. I lägenheten ingår vårdsäng, i övrigt möblerar du efter eget tycke och smak.

I huset finns det gemensamma utrymmen såsom kök, matsal och allrum. Attendo Bergaliden har en stor samlingssal, en balkong på varje våningsplan med utsikt över trädgården och sundet. I trädgården finns även odlingslådor och ett lusthus.

Här finns också ett solrum som alla boende har tillgång till. Här kan de njuta av värmen samtidigt som det lindrar besvär som exempelvis värkande leder.

Aktivitetschema

Omsorg

God kvalitet och ett gott bemötande

På Attendo Bergaliden möts du av erfaren personal som ger dig en omsorg som är anpassad efter dig och dina behov.

I samband med inflyttning får du en kontaktperson utsedd till dig. Din kontaktperson fungerar som din högra hand vid kontakt med anhöriga, önskemål kring din vardag och mycket mer. Bedömning av arbetsterapeut och fysioterapeut görs i samband med inflytt.

Vi har måltidsvärdar, sinnesvärdar, en värdegrundscoach och flera kostombud.

Festliga måltider serveras vid påsk, jul, midsommar och andra högtider under årets gång.

Medarbetare

Erfarna och med stor kunskap

Attendo Bergaliden har en verksamhetschef som är fysiskt placerad på boendet.

Medarbetargruppen består av undersköterskor, vårdbiträden, samordnare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Attendo Bergaliden har också tillgång till silviasyster.

Under dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska tillgänglig på Attendo Bergaliden. Under övrig tid finns sjuksköterska alltid tillgänglig via telefon. Ansvarig läkare besöker Attendo Bergaliden varje vecka och övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":56.043459,"lng":12.703147},"content":"<h4>Attendo Bergaliden, äldreboende i Helsingborg</h4><p>Prins Kristians Gata 6 </br> 252 23 Helsingborg </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=56.043459,12.703147' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Prins Kristians Gata 6,
252 23 Helsingborg
Skånes län

Öppna vägbeskriving