Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Kvibergsgatan

Kvibergsgatan 17, Borås

Välkommen till oss

Lotta Lövberg, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal demensplatser
36
Antal platser
86
Talade språk
Svenska

Boendet

Boendet och personal

Verksamheten har 86 lägenheter fördelat på sju avdelningar varav 36 är inom demensomsorg. Lägenheterna är ljusa och trivsamma med rymliga badrum. Det finns också gott om gemensamma utrymmen för samvaro och aktiviteter.

Hos oss leds arbetet av vår verksamhetschef och en biträdande verksamhetschef som också är vår hälsa & hålligång-värd. Majoriteten av medarbetarna är undersköterskor och några är vårdbiträden.
Många av våra medarbetare är tvåspråkiga och vi har kunskaper om olika kulturer som maträtter, högtider och traditioner. Är du nyfiken på vilka språk vi talar kan du kontakta oss och höra efter.

Våra medarbetare får regelbunden kompetensutveckling inom områden som kost, livsmedel, ergonomi, förflyttningsteknik och munvård. Vi arrangerar även utbildningar utifrån vårt koncept hälsa & håll igång som tar upp ämnen som rehabilitering och hälsofrämjande.

Omsorg

En kontaktman som ansvarar lite extra för dig

Här har vi ett rehabiliterande och funktionsbevarande arbetssätt vilket genomsyrar hela verksamheten. Vi vill att du ska ha möjlighet att vara delaktig och själv få göra de sysslor som du kan utföra själv för att på så vis behålla dina funktioner. Självklart finns personalen där för att stödja dig och hjälpa dig med de aktiviter som du har svårt att genomföra själv.

När du flyttar in hos oss får du en kontaktman som ansvarar lite extra för dig. Vi skriver också en genomförandeplan tillsammans med dig som beskriver hur du vill ha din omsorg utförd. 

Sjuksköterskor från Borås stad finns hos oss under dagtid, kvällar, helger och nattetid har vi tillgång till joursjuksköterska. Varje vecka besöker en läkare oss. Det finns även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut. 

Frisör och fotvård har möjlighet att komma till oss om du behöver få håret klippt eller om dina fötter behöver lite omvårdnad. 

Aktiviteter

Hälsa, håll igång och vårdkatter

På Attendo Kvibergsgatan äldreboende i Borås arbetar vi efter konceptet "hälsa & håll igång" vilket genomsyrar våra aktiviteter. Vi har en egen buss som tar oss till olika spännande destinationer. Med vår Side by side-cykel har du möjlighet att tillsammans med en medarbetare följa med på en cykeltur i närområdet. Då sitter du bredvid och trampar så mycket du orkar. Du erbjuds också individuella aktiviteter då du tillsammans med en medarbetare hittar på något som du vill göra.

På våra demensavdelningar har vi våra populära vårdkatter, verklighetstrogna robotkatter som har en lugnande effekt.

För att få en plats på Attendo Kvibergsgatan behöver du ett beslut från en biståndshandläggare på Borås kommun. Har du frågor om hur det går till eller ytterligare funderingar om Attendo Kvibergsgatan är du välkommen att kontakta oss.

Mat

Stort fokus på mat och måltiden

Hos oss har vi stort fokus på mat och måltiden. Vi äter alla tillsammans i det gemensamma köket som finns på varje avdelning. Vi tillämpar vi omsorgsmåltider vilket innebär att personalen sitter med för att ge social stimulans, individanpassat stöd och uppmuntran om man har svårt att äta själv.

Frukosten serveras som buffé och vid lunchen har du möjlighet att välja mellan två olika rätter. På helgerna gör vi det lite extra festligt med en lunch bestående av tre rätter. Varje fredag har vi fredagsmys och på lördagar har vi lördagskondis med kaffe och bakverk. Alla högtider och temadagar uppmärksammas och reflekteras i maten.

Lunchen levereras från Hestra Midgård. Kvällsmålet och tillbehör som potatis, sallad och efterrätter tillreder vi själva på Attendo Kvibergsgatan.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":57.727836,"lng":12.912617},"content":"<h4>Attendo Kvibergsgatan, äldreboende i Borås</h4><p>Kvibergsgatan 17 </br> 504 67 Borås </br> Västra Götalands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=57.727836,12.912617' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Kvibergsgatan 17,
504 67 Borås
Västra Götalands län

Öppna vägbeskriving