1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Ånestad

Ridhusgatan 2 A-C, Linköping

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Rumsstorlek
35-45 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefStephanie Vilches

Telefon: 072-887 73 56

Boendet

Beläget i ett lugnt villaområde med natursköna omgivningar

På Attendo Ånestads herrgårdsboende finns det 24 lägenheter som är fördelade på två enheter. Fyra av lägenheterna är för parboende och alla lägenheter har ett stort badrum med dusch samt ett trinettkök med kylskåp.

Våra gemensamma utrymmen erbjuder en hemtrevlig miljö med öppen planlösning, gemensam matsal samt sällskapsytor för rekreation och avslappning. Vi har även ett samlingsrum där det finns möjlighet att spela olika spel och ett SPA där man kan koppla av med fotvård.

Ånestads herrgårdsboende ligger omgiven av en stor vacker trädgård nära Ica Skänningen och fruktträd i en välplanerad miljö som inbjuder till utevistelser och andra aktiviteter. Utemiljön är fin och det finns även stora balkonger. Det är cykelavstånd från stadskärnan och om man vill åka buss så finns det bra bussförbindelser.

Omsorg & Aktiviteter

Dagliga aktiviteter

Hos oss får du en egen kontaktperson som ska vara ditt stöd i det dagliga och vara en länk till dina närstående. När du flyttar in upprättas en genomförandeplan där vi tillsammans beslutar om hjälpinsatserna och önskemål. 

Vi har en aktivitetsansvarig som planerar dagliga aktiviteter både under vardagar och även helger som passar årstiden samt vädret.

Hos oss är det stort fokus på aktiviteter och vi erbjuder alltid något dagligen. Bland annat sång, musik, högläsning, tidningsläsning, gymnastik, film, spela spel, promenader, bingo och gudstjänster. Under sommarhalvåret sker många av våra aktiviteter ute. Vi har planteringsbäddar som är populära långt in på hösten där vi kan ta med oss en kaffekorg och njuta. För den som vill finns alla möjligheter att ägna sig åt odling och plantering i vår trevliga trädgård.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Medarbetargruppen består av verksamhetschef, samordnare, undersköterskor samt en omvårdnadsansvarig sjuksköterska.

Vi har en läkare som är här en gång i veckan, eller vid behov. Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga för att prova ut hjälpmedel, lägga upp träningsprogram samt handleda personalen.

Fotvårdsspecialist och frisör besöker verksamheten en gång i veckan eller vid behov.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.385384,"lng":15.64994},"content":"<h4>Attendo Ånestad, äldreboende i Linköping</h4><p>Ridhusgatan 2 A-C </br> 587 35 Linköping </br> Östergötlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=58.385384,15.64994' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Ridhusgatan 2 A-C,
587 35 Linköping
Östergötlands län

Öppna vägbeskriving