1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Bergaliden

Prins Kristians Gata 6, Helsingborg

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende
Antal platser
57
Rumsstorlek
28-45 kvm
Talade språk
Svenska

Välkommen till oss

VerksamhetschefLisbeth Unger

Telefon: 070-872 99 94

Boendet

Nära centrum och stranden vid havet

Äldreboendet Attendo Bergaliden ligger högt beläget på Landborgen i centrala Helsingborg. Här är det nära till centrum och vill man ta en promenad längs havet ligger även det ett stenkast bort. Huset är byggt i tre våningsplan med totalt 56 lägenheter. Lägenheterna är 31-40 m2 stora och är utrustade med egen dusch, toalett och kylskåp. I lägenheten ingår vårdsäng, i övrigt möblerar du efter eget tycke och smak.

I huset finns det gemensamma utrymmen såsom kök, matsal och allrum. Attendo Bergaliden har en stor samlingssal, en balkong på varje våningsplan med utsikt över trädgården och sundet. I trädgården finns även odlingslådor och ett lusthus.

Här finns också ett solrum som alla boende har tillgång till. Här kan de njuta av värmen samtidigt som det lindrar besvär som exempelvis värkande leder.

Aktivitetschema

Omsorg

God kvalitet och ett gott bemötande

På Attendo Bergaliden möts du av erfaren personal som ger dig en omsorg som är anpassad efter dig och dina behov.

I samband med inflyttning får du en kontaktperson utsedd till dig. Din kontaktperson fungerar som din högra hand vid kontakt med anhöriga, önskemål kring din vardag och mycket mer. Bedömning av arbetsterapeut och fysioterapeut görs i samband med inflytt.

Vi har måltidsvärdar, sinnesvärdar, en värdegrundscoach och flera kostombud.

Festliga måltider serveras vid påsk, jul, midsommar och andra högtider under årets gång.

Medarbetare

Erfarna och med stor kunskap

Attendo Bergaliden har en verksamhetschef som är fysiskt placerad på boendet.

Medarbetargruppen består av undersköterskor, vårdbiträden, samordnare, sjuksköterskor, arbetsterapeut och fysioterapeut. Attendo Bergaliden har också tillgång till silviasyster.

Under dagtid måndag till fredag finns sjuksköterska tillgänglig på Attendo Bergaliden. Under övrig tid finns sjuksköterska alltid tillgänglig via telefon. Ansvarig läkare besöker Attendo Bergaliden varje vecka och övrig tid kontaktas läkare vid behov.

Mat

Matglädje

För många människor är måltiderna en viktig punkt på dagen - kanske till och med den viktigaste. Vi tycker att matstunden skall vara trevlig och en tid man ser fram emot, därför arbetar vi ständigt med att utveckla och förbättra både matens utformning men även måltidsmiljön och omgivningen på Attendo Bergaliden. Maten levereras till oss från Dafgård, vi tillagar och värmer sedan upp maten på plats så doften av mat sprider sig i rummen.

Attendo Bergaliden använder sig av konceptet Matlust, vilket innebär att göra matsituationen trivsam utifrån alla våra sinnen. Några viktiga hållpunkter i konceptet är exempelvis dukningen som är av stor betydelse, likaså hur personalen talar om och presenterar maten samt hur maten följer årets högtider.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":56.043459,"lng":12.703147},"content":"<h4>Attendo Bergaliden, äldreboende i Helsingborg</h4><p>Prins Kristians Gata 6 </br> 252 23 Helsingborg </br> Skånes län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=56.043459,12.703147' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Prins Kristians Gata 6,
252 23 Helsingborg
Skånes län

Öppna vägbeskriving