1 oktober hävs besöksförbudet på våra äldreboenden och vi välkomnar anhöriga till trygga & säkra besök. Vi fortsätter aktivt arbetet med att hindra smittspridning. Läs mer här

Attendo Gotlandsgatan

Gotlandsgatan 51, Västerås

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Livsstilsboende
Antal platser
54
Rumsstorlek
32 kvm
Talade språk
Svenska, Arabiska, Bosniska, Engelska, Finska, Kurdiska, Somaliska

Välkommen till oss

VerksamhetschefLena Delerud

Telefon: 070-876 44 67

Boendet

Trivsamt och naturnära äldreboende

Attendo Gotlandsgatan är ett äldreboende med inriktning Utevistelse & Trädgård i den trivsamma stadsdelen Önsta Gryta i Västerås. Vi har stort fokus på att vara utomhus och njuta av vad naturen och trädgården erbjuder. Här kan du vistas i en härlig utemiljö året om i vår vackra trädgård med planteringar, promenadslingor och sittplatser med grill. 

Boendet har 54 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Varje våning har 18 lägenheter fördelade i två enheter. Varje enhet har eget kök, gemensamt matrum och vardagsrum.

Lägenheterna är ca 32 kvm med litet pentry samt ett tillgänglighetsanpassat badrum med dusch och toalett. Samtliga badrum är utrustade med golvvärme för ökad komfort. I alla lägenheter ingår tv samt höj- och sänkbar säng. I övrigt inreder du din lägenhet med dina egna saker. Trygghetslarm finns i lägenheter.

Vi erbjuder även korttidsboende.

Omsorg & Aktiviteter

Omsorg på ditt sätt

Alla boende på Attendo Gotlandsgatan äldreboende har en kontaktperson och en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Tillsammans gör vi upp en individuell plan så att du får den omsorg och omvårdnad du behöver och på det sätt du önskar. Detta dokumenteras i en genomförandeplan som vi regelbundet följer upp tillsammans med dig.

Det här är ett boende för dig som vill vara aktiv och uppleva en meningsfull dag i gemenskap med andra. Vi har bland annat ett utegym, promenadslingor, spa-avdelning och vinterträdgård.

Medarbetare

Engagerade medarbetare

På Attendo Gotlandsgatan arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut, sjukgymnast och verksamhetschef. Vi har även tillgång till en dietist för råd och stöd i mat- och kostfrågor.

Fotvårdsspecialist och hårfrisör kommer regelbundet till Gotlandsgatan.  

Vad är ett Livsstilsboende?

Att vara aktiv och få tid att ägna sig åt sina intressen i samvaro med andra är för många en viktig del av livet. Vi vill att äldre ska få bevara sin livsstil så länge som möjligt, även då man flyttar in på ett äldreboende. Därför erbjuder vi äldreboenden med följande inriktningar: Sport & Spa, Utevistelse & Trädgård samt Kultur & Nöje. Hos oss ska man kunna ägna sig åt det man själv är intresserad av tillsammans med andra som kanske har likartade intressen.

Utevistelse, naturupplevelser och fysisk aktivitet har stor betydelse för vårt välbefinnande. Förutom de läkande och lugnande effekterna, stimuleras fantasin och sociala relationer stärks. Utevistelsens positiva kraft kan bidra till ökad livskvalitet för de boende.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.651434,"lng":16.537466},"content":"<h4>Attendo Gotlandsgatan äldreboende i Västerås</h4><p>Gotlandsgatan 51 </br> 722 44 Västerås </br> Västmanlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.651434,16.537466' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Gotlandsgatan 51,
722 44 Västerås
Västmanlands län

Öppna vägbeskriving