Hoppa till huvudinnehåll

Hej! Om du vill veta mer om våra boenden och kanske vill komma och se hur vi har det är du varmt välkommen att kontakta oss!

Wiesia och Ingvar på Solskiftet
Wiesia och Ingvar på Solskiftet

Ingvar bor och trivs på Attendo Solskiftet

Kan rekommendera Det bjuds generöst på kaffe och kakor och det är fint dukat med bästa porslinet inne i samlingsrummet. Det visar sig att Ingvar Zaar är född 1927 och alltså på god väg mot 100. Han gillar blått och har ett välkomnande leende.

– Hit till Attendo Solskiftet flyttade jag för cirka ett och ett halvt år sedan och jag kan varmt rekommendera stället till den som funderar på att flytta hit. Jag tycker att vi har en fri och fin stämning i huset och personalen här
är verkligen guld. Det känns bra att detta är hemma nu; tryggt och mycket trivsamt.

Läs hela artikeln här

Alla goda ting är tre

Attendo Österåker ger valmöjligheter

Det är förmiddag och sensommarsolen står på från sydost. I fikarummet sitter Emma, biträdande verksamhetschef på Attendo Vårdbo och Zlata som är verksamhetschef på Attendo Kantarellvägen i Åkersberga. Här finns också Anne-Lie som verkar som aktivitetsansvarig på Kantarellvägen och tillsammans med Malin, som är verksamhetschef på Attendo Solskiftet, representerar de Attendos tre äldreboenden i Åkersberga.

Samtalet kretsar kring Attendo i allmänhet och Attendo Österåker i synnerhet. Om individcentrerad vård och omsorg. Om bemötande. Och man försöker sätta fingret på vad det är som gör Attendo så unikt. Vilka fördelar man erbjuder, vad som är så speciellt med just de tre boendena i Åkersberga och varför man på äldre dagar skulle vilja välja att bosätta sig på någon av de tre adresserna...

 

Läs hela artikeln här

Gemenskap och trivsel

Det är ett härligt gäng som är samlat vid frukostbordet. Tidig morgon och på Attendo Kantarellvägen i Åkersberga råder det god stämning. Gröt, mackor, fil, kaffe, juice och annat som hör morgonrutinerna till, växlas så småningom över till bullar, kakor och frukt. En ny dag tar sakteliga sin början på äldreboendet.

Alla runt bordet bor på samma våning och känner varandra ganska bra vid det här laget. Här sitter till exempel Karin och njuter av lugnet. Bordsgrannen Margit har blivit extra mycket kompis.

– Vi gillar varandra bra och umgås en del. Vi brukar bland annat vara med på gympan tillsammans och det är jättekul. Det är ju nyttigt för hela kroppen att få röra på sig, så det är vi med på. Och så gör vi det till musik, säger Karin.

 

 

Läs hela artikeln här

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Ett smakprov från lunchmenyn

Stekt strömming med potatismos

Våfflor med jordgubbar och grädde

Vegetarisk spenatlasagne

Menu

God och näringsrik mat

Måltiden är en viktig del av dagen som vi gärna gör lite extra trevlig. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.

Så jobbar vi med våra menyer

Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter.

Efterrätt serveras dagligen. Till helgen dukar vi extra fint och serverar festligare mat. Måltiden är en lugn och trivsam stund och personal sitter med vid bordet för att stötta. Du väljer själv om du vill äta i den gemensamma matsalen eller hemma hos dig.

Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Du ska känna dig trygg med vår mat

Vi strävar efter att:

• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Läs mer om vårt matkoncept

Ledande på omsorg i Norden

Attendo är Nordens största omsorgsföretag med över 700 verksamheter och över 30 000 medarbetare i Sverige, Finland och Danmark. Vi leder utvecklingen av kvalitet, innovationer och nya, kostnadseffektiva arbetssätt i branschen.

Vi erbjuder äldreomsorg, omsorg till personer med funktionsnedsättning samt individ- och familjeomsorg. Vår resa startade för över 35 år sedan när vi fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan dess har fler och fler kommuner valt att samarbeta med privata omsorgsföretag på allt fler områden för att klara sina lokala omsorgsutmaningar.

Vi stärker individen

Attendos uppdrag är att stärka individen, vilket innebär att vi ser, stödjer
och stärker varje människa. Vi vill att alla ska kunna leva ett självständigt och meningsfullt liv. I allt arbete utgår vi från våra värderingar – omtanke, engagemang och kompetens. Värderingarna vägleder oss i varje insats, varje dag.

Hur vi bidrar

Vi på Attendo bidrar genom vårt kunnande till nytänkande och kvalitetsutveckling i omsorgen samtidigt som vi förser kommunerna med ny kapacitet som behövs för att möta växande behov av omsorg. Vi bidrar också till att ge människor och medarbetare i omsorgen större valfrihet. Genom att vi finns lokalt får kommunen också möjlighet att genomlysa sina egna verksamheter, med en effektivare användning av skattemedel som följd.

Här finns vi

Sedan starten på 1980-talet har Attendo utökat verksamheten till många fler platser och nya verksamhetsområden. Idag finns Attendo på ett 70-tal orter i Sverige och kan förutom äldreomsorg också erbjuda omsorg för personer med funktionsnedsättningar (LSS) samt individ- och familjeomsorg (IOF).

Attendo finns även i Finland och Danmark.