Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Vårdbo Åkersberga

Hemtrevligt äldreboende med centralt läge vid Åkers kanal som bjuder in till härliga promenader i naturen.

Kontakt

Unit contact image
 • Emma Samuelsson
 • Verksamhetschef

 • emma.samuelsson@attendo.se
 • 072-085 68 34
 • Hej, Jag heter Emma Samuelsson och jobbar som Verksamhetschef på Attendo Vårdbo Åkersberga. Har du frågor om processen kring ansökan till ett äldreboende, vår verksamhet eller vill boka ett besök kontakta mig. Jag svarar gärna på dina frågor.

Adress

 • Österskärsvägen 3

 • 184 50 Åkersberga

 • Stockholms län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 24

  Talade språk - Svenska

  Trädgård

Story image

Hemtrevligt boende

Attendo Vårdbo Åkersberga är ett äldreboende vid Åkers kanal vid Järnvägsparken, centralt i Åkersberga. Boendet är litet och hemtrevligt med 24 lägenheter och en social dagverksamhet. Vi utgår från de önskemål och behov som du som boende har och anpassar omvårdnaden efter dig och dina behov.

Här finns 24 enrumslägenheter fördelade på två våningsplan. Plan 1 har 12 lägenheter för personer med demenssjukdom och plan 2 har 12 lägenheter för somatisk vård.

Lägenheterna är ljusa och trevliga och många har egen balkong. Våra gemensamma utrymmen är väldigt trivsamma och är väl lämpade för social samvaro.

Läs mer om äldreboende på Österåkers Kommuns hemsida
Story image

Omsorg på det sätt du önskar

På Attendo Vårdbo i Åkersberga får du en egen kontaktperson som är den person som du har lite extra kontakt med. Tillsammans upprättar ni en genomförandeplan så att omsorgen blir på det sätt du önskar. 

Här har vi en mysig och trivsam stämning och vi erbjuder olika typer av aktiviteter, individuellt eller i grupp, för att skapa en rolig och varierande vardag.

Det finns även en dagverksamhet som tar emot hemmaboende pensionärer som vill delta i olika aktiviteter eller bara vara med i ett socialt sammanhang.

Story image

Engagerade medarbetare

På Attendo Vårdbo Åkersberga har vi engagerade undersköterskor varav många har arbetat länge i verksamheten.

Vi har sjuksköterska på plats måndag till fredag kl. 07.00-17.00 övrig tid är enheten kopplad till ett mobilt sjukskötersketeam.

Här finns det även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Story image

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.

Vi strävar efter att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Anne-Lie, Zlata och Emma i trädgården på Attendo Kantarellvägen
Anne-Lie, Zlata och Emma i trädgården på Attendo Kantarellvägen

Alla goda ting är tre

Det är förmiddag och sensommarsolen står på från sydost. I fikarummet sitter Emma, biträdande verksamhetschef på Attendo Vårdbo och Zlata som är verksamhetschef på Attendo Kantarellvägen i Åkersberga. Här finns också Anne-Lie som verkar som aktivitetsansvarig på Kantarellvägen och tillsammans med Malin, som är verksamhetschef på Attendo Solskiftet, representerar de Attendos tre äldreboenden i Åkersberga.

Samtalet kretsar kring Attendo i allmänhet och Attendo Österåker i synnerhet. Om individcentrerad vård och omsorg. Om bemötande. Och man försöker sätta fingret på vad det är som gör Attendo så unikt. Vilka fördelar man erbjuder, vad som är så speciellt med just de tre boendena i Åkersberga och varför man på äldre dagar skulle vilja välja att bosätta sig på någon av de tre adresserna.

Läs mer
Quote

”På Attendo Vårdbo Åkersberga är det jättetrevligt, personalen bakar ofta och ordnar roliga aktiviteter. Maten är så god att jag ofta äter lite för mycket.”

Devider

Torbjörn Sporrhammar

Boende på Attendo Vårdbo Åkersberga

Intresserad?