Hoppa till huvudinnehåll
Wiesia och Ingvar på Solskiftet
Wiesia och Ingvar på Solskiftet

Ingvar trivs på Solskiftet

Kan rekommendera Det bjuds generöst på kaffe och kakor och det är fint dukat med bästa porslinet inne i samlingsrummet. Det visar sig att Ingvar Zaar är född 1927 och alltså på god väg mot 100. Han gillar blått och har ett välkomnande leende.

– Hit till Attendo Solskiftet flyttade jag för cirka ett och ett halvt år sedan och jag kan varmt rekommendera stället till den som funderar på att flytta hit. Jag tycker att vi har en fri och fin stämning i huset och personalen här
är verkligen guld. Det känns bra att detta är hemma nu; tryggt och mycket trivsamt.

Läs hela artikeln här
Anne-Lie, Zlata och Emma i trädgården på Attendo Kantarellvägen
Anne-Lie, Zlata och Emma i trädgården på Attendo Kantarellvägen

Alla goda ting är tre

Det är förmiddag och sensommarsolen står på från sydost. I fikarummet sitter Emma, biträdande verksamhetschef på Attendo Vårdbo och Zlata som är verksamhetschef på Attendo Kantarellvägen i Åkersberga. Här finns också Anne-Lie som verkar som aktivitetsansvarig på Kantarellvägen och tillsammans med Malin, som är verksamhetschef på Attendo Solskiftet, representerar de Attendos tre äldreboenden i Åkersberga.

Samtalet kretsar kring Attendo i allmänhet och Attendo Österåker i synnerhet. Om individcentrerad vård och omsorg. Om bemötande. Och man försöker sätta fingret på vad det är som gör Attendo så unikt. Vilka fördelar man erbjuder, vad som är så speciellt med just de tre boendena i Åkersberga och varför man på äldre dagar skulle vilja välja att bosätta sig på någon av de tre adresserna.

Vårdbo – centralt och lugnt

Emma Samuelsson är nyast i gänget och kom till Attendo Vårdbo i augusti i år efter att ha jobbat flera år som distriktssjuksköterska i kommunen.

– Attendo Vårdbo är ett väldigt gemytligt äldreboende; ganska litet, med 24 platser i två plan och det ligger härligt inbäddat i blandad bebyggelse och ett antal seniorboenden runt omkring. Bara 100 meter bort har vi kanalen med båtar och de underbara miljöer som finns där. Vi har gott om gångstråk och det är på det hela taget ett lugnt och avslappnat område, säger Emma och fortsätter:
– Vi har en trivsel- och aktivitetsvärdinna som ser till att det händer bra saker och att det blir aktiviteter som man vill vara med på, och vi har även en dagverksamhet där blir det samtal och umgänge. Det målas i ateljén, vi fikar
och äter tillsammans och här finns en bra plats att träffas där man kan känna att det händer grejer i vardagen.

Kontakt:
Biträdande verksamhetschef Emma Samuelsson, tel: 072-085 68 34
E-post: emma.samuelsson@attendo.se

Upptäck Vårdbo

Solskiftet – med färska ägg

På Attendo Solskiftet finns Malin Pettersson som är verksamhetschef där. Hon medverkar på distans i samtalet och hon, liksom övriga, tycker att de tre enheterna kompletterar varandra bra och man har ett gott samarbete som nu ska byggas vidare på.

– Solskiftet är ett lysande exempel på vad man kan göra med ett äldreboende och hur man kan fokusera på och utveckla de förutsättningar som ges. Det här är en enplans fastighet vilket gör att det blir väldigt överskådligt och lätt att ta sig runt. Här finns egen täppa utanför rummet och en fantastisk mångfald i trädgården med växter, blommor och träd som bär frukt. Från innergården kommer det välbekanta ljud från hönsen och de boende kan själva gå ut och plocka ägg till frukost eller lunch och ”snacka” lite med fåglarna. Solskiftet är
ett boende med fantastiska utemiljöer, härliga promenadstråk och ängar med hästar och andra djur alldeles i närheten.

Kontakt:
Verksamhetschef Malin Pettersson, tel: 076-695 07 28
E-post: malin.pettersson3@attendo.se

Upptäck Solskiftet

Kantarellvägen – en bit ifrån men nära

Anne-Lie Karlsson är aktivitetsansvarig på Kantarellvägen och den som ser till att skapa en attraktiv och balanserad meny av aktiviteter som kan passa de boende. Allt i syfte att skapa stämning, trivsel och goda dagar.

– Attendo Kantarellvägen är ju en bit bort från centrum men det finns många fina fördelar med det. Vi har underbar natur runt om och vi har väldigt bra kontakt med Österåkers konsthall/Länsmansgården här nere i svängen där vi ofta är och fikar. Där har vi också några odlingslådor och inte sällan är det konserter, utställningar eller uppträdanden med musik och annat, säger Anne-Lie.
– Dessutom har vi nyss noterat att vi har ett ”eget” spa här bredvid i huset med en innehavare som tidigare arbetat som undersköterska. Dit är vi väldigt välkomna för en stunds avkoppling och kanske lite reiki-healing. Det är mycket nedtonat, sköna dofter, lugn musik och mycket zen-känsla. Så det ser vi fram emot mycket, avslutar Zlata Cerimagic.

Kontakt:
Verksamhetschef Zlata Cerimagic, tel: 076-698 19 69
E-post: zlata.cerimagic@attendo.se

Upptäck Kantarellvägen

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt

Intresserad av äldreboende?