Hoppa till huvudinnehåll

Vårmeny

2022-04-26
Råvaror i säsong har alltid bättre kvalitet, är mer näringsrik och smakar bäst. På Attendo arbetar vi därför med en säsongsbaserade meny och mellan april och juni serverar vi vår säsongsanpassade vårmeny.

Dela

Säsongsanpassad mat är viktig ur flera aspekter, dels är mat i säsong mer näringsrik, har högre kvalitet och smakar bättre. Detta eftersom grödor tappar i näring, smak och kvalitet direkt efter att de skördas vilket långa transporter i t.ex. lastbil och båt bidrar till. Långa transporter är också sämre ur miljösynpunkt, säsongsbaserad mat är mer närodlad. Maten blir är också billigare i säsong då tillgången är större.

Det som utmärker vårmenyn och som skiljer den från vintermenyn är att det är mindre utav tunga grytor och lite mer fågel och fisk med kalla såser. Vi har även mer frukt och grönsaker i själva måltiden t.ex. citron, broccoli och purjolök.

Bland efterrätterna har vi adderat fler fruktiga och fräscha desserter. Några rätter som förekommer på denna menyn är rostbiff och potatissallad, broccoligratäng med kyckling och sprödbakad torsk med äppel- och pepparrotssås, koksäpple med glass och hallonmousse.

Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många av våra kunder och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider på Attendo. Vi gör det för att väcka minnen genom goda dofter – det är så aptiten ökar och gör måltiden till en fest.

Läs hela vårmenyn här

(Det kan förekomma lokala avvikelser i vårmenyn. Kolla med din verksamhet för att ta reda på vilken mat som erbjuds just denna vecka.)

Läs mer om vårt matkoncept här