Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Hagalidsgården

Hagalidsvägen 2, Västerås

Välkommen till oss

Yulia Felix, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Yngre demens, Korttidsplatser
Antal platser
32
Talade språk
Svenska

Boendet

Hemtrevligt äldreboende i Västerås

Attendo Hagalidsgården äldreboende i Västerås är inriktat på omvårdnad och omsorg för personer som har en demensdiagnos. Vårt mål är att du som bor här ska uppleva välbefinnande, trygghet och en meningsfull vardag.

Vår utgångspunkt är att ta tillvara på det friska och det som är dina förmågor.

Genom att laga all mat från grunden i våra kök ökar vi känslan av hemtrevnad och trivsel.

Välkommen till Hagalidsgården!

Omsorg & Aktiviteter

Du har egen kontaktperson

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. 

Medarbetare

Engagerade medarbetare

Attendo Hagalidsgårdens äldreboende leds av verksamhetschef som finns på plats dagtid måndag till fredag.

Sjuksköterska på plats finns att tillgå dagtid och överig tid övrig tid finns joursjuksköterska tillgänglig. På vardagar arbetar arbetsterapeut och sjukgymnast i verksamheten.

På avdelningarna arbetar våra engagerade och kompetenta undersköterskor och vårdbiträden.

Matglädje

Vällagad, god och näringsriktig mat

Måltider och fikastunder upplevs ofta som några av dagens höjdpunkter på våra äldreboenden. Vi är mycket måna om att erbjuda god och näringsrik mat i en trevlig och harmonisk miljö och har därför ett särskilt måltidsmiljökoncept som vi kallar för Matlust.
Våra menyer är säsongsanpassade, variationsrika och vi använder råvaror av hög kvalitet. Menyerna bygger på svensk husmanskost, men vi serverar förstås även andra spännande maträtter. Vi tar alla tillfällen att fira med lite extra härligheter och vi uppmärksammar självklart olika högtider.


Vi lovar dig att:
• du kan känna dig trygg med vår mat. Alla medarbetare genomgår en utbildning inom livsmedelshygien och vi har gedigna rutiner för att säkerställa en trygg mathantering.
• maten är näringsriktig. Våra menyer är framtagna i samråd med kostvetare och dietist och vi använder ett kostplaneringssystem för att beräkna näringsinnehållet.
• måltiderna är lugna och harmoniska stunder. Vi arbetar aktivt för att måltiderna ska vara något du ser fram emot.
• vi lagar mat på plats. Att känna dofter från matlagning och bakning ökar matlusten hos de allra flesta. Hos oss får du maten serverad direkt från köket.
• du kan påverka menyerna. Kom gärna med receptförslag och delta i matlagningen om du tycker att det är roligt!

Specialkompetens i demenssjukdomar

Stjärnmärkt är en utbildningsmodell som tagits fram av Svenskt Demenscentrum. Den består av fyra utbildningssteg och vänder sig främst till demensboenden, äldreboenden och hemtjänstenheter men även till biståndshandläggare. När minst 80 procent av medarbetarna på en arbetsplats genomfört samtliga utbildningssteg blir arbetsplatsen Stjärnmärkt. 

Arbetsplatsen erhåller då ett diplom med Stjärnmärkts symbol. Det är ett bevis för att medarbetarna har fått grundläggande kunskap om demenssjukdomar och verktyg för att arbeta personcentrerat, något som har högsta prioritet i Socialstyrelsens nationella riktlinjer.

Läs mer här

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":59.625613,"lng":16.5686169},"content":"<h4>Attendo Hagalidsgården, äldreboende i Västerås</h4><p>Hagalidsvägen 2 </br> 723 38 Västerås </br> Västmanlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=59.625613,16.5686169' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Hagalidsvägen 2,
723 38 Västerås
Västmanlands län

Öppna vägbeskriving