Attendo Hammarby

Naturnära äldreboende med närhet till fina parker. Vi har återkommande aktiviteter så som gymnastik, bingo, golf, bakning, tipspromenader, balans och styrka, taktil massage och manikyr. Vi har även tillgång till ett fint utegym i vår trädgård där alla som vill kan använda sig av redskapen.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Hammarbacksvägen 5

  • 724 67 Västerås

  • Västmanlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser - 59

    Talade språk - Svenska

    Gym, Trädgård, Restaurang, Serviceboende

Ett boende i vacker utemiljö

Attendo Hammarby äldreboende ligger i västra delen av Västerås. Den gamla parkmiljön har bevarats sedan 1950-talet och ger en vacker utemiljö till boendet. Vår utgångspunkt är att ta tillvara på det friska och vi uppmuntrar våra boende till att leva ett så aktivt liv som möjligt. 

Attendo Hammarby äldreboende i Västerås består av en del servicehus med 31 lägenheter, ett äldreboende med 21 platser och ett gruppboende med sju platser för personer med demens. 

Du har egen kontaktperson

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. 

Vi har återkommande aktiviteter som till exempel gymnastik, tidnings/bok läsning, bingo, golf, bakning, tipspromenader, balans och styrka, taktil massage och manikyr. Vi har även tillgång till ett fint utegym i vår trädgård där alla som vill kan använda sig av redskapen.

Bemannat dygnet runt

På Attendo Hammarby består våra medarbetare av verksamhetschef, samordnare, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden och aktivitetssamordnare.

Dagtid finns sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut på plats. Vi är bemannade dygnet runt. På helger och kvällar finns sjuksköterska i jour och nås via omsorgspersonalen. Vi har också ett nära samarbete med ansvarig familjeläkare.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Måltiden är en viktig del av dagen

Vi ser måltiden som en viktig del av dagen och lägger stor vikt på att göra måltiderna till en trevlig stund. På ålderdomshemmet och gruppboendet lagar vi frukost själva efter dina önskemål. Lunchen levereras från restaurangen och vi tillagar tillbehören själva. Efterrätt serveras varje dag. Middagen lagas eller värms på varje våningsplan. Till fikat serveras det alltid hembakat kaffebröd som sprider härliga dofter.

"En god laganda och ett gott teamarbete ökar förutsättningarna för våra boenden och deras närstående."

Arja

Undersköterska