Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Hammarby

Naturnära äldreboende med närhet till fina parker. Vi har återkommande aktiviteter så som gymnastik, bingo, golf, bakning, tipspromenader, balans och styrka, taktil massage och manikyr. Vi har även tillgång till ett fint utegym i vår trädgård där alla som vill kan använda sig av redskapen.

Kontakt

Unit contact image

Adress

  • Hammarbacksvägen 5

  • 724 67 Västerås

  • Västmanlands län

  • Visa på karta

Fakta

  • Antal platser: 59

    Talade språk: Svenska

  • Särskild kompetens: Demens
  • Gym, Trädgård, Restaurang, Serviceboende

Story image

Ett boende i vacker utemiljö

Attendo Hammarby äldreboende ligger i västra delen av Västerås. Den gamla parkmiljön har bevarats sedan 1950-talet och ger en vacker utemiljö till boendet. Vår utgångspunkt är att ta tillvara på det friska och vi uppmuntrar våra boende till att leva ett så aktivt liv som möjligt. 

Attendo Hammarby äldreboende i Västerås består av en del servicehus med 31 lägenheter, ett äldreboende med 21 platser och ett gruppboende med sju platser för personer med demens. 

Hammarby mötesplats 

Hammarby mötesplats är öppen för alla. Det är en samlingspunkt för social samvaro för de som bor i servicehuset och på äldreboendet men också för personer utifrån. Vi har ett stort utbud av aktiviteter och är måna om att ha ett program som speglar önskemål från våra besökare. Vi samverkar med pensionärsföreningar och andra organisationer.

Våra öppettider är vardagar 9.30-16

 

Mötesplatsens månadsblad
Story image

Du har egen kontaktperson

När du flyttar hit blir en av våra medarbetare din kontaktperson. Kontaktpersonen ansvarar lite extra för din omsorg och omvårdnad och du har även en omvårdnadsansvarig sjuksköterska. Tillsammans med kontaktpersonen upprättar du en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du önskar att din vård och omsorg ska utföras. 

Vi har återkommande aktiviteter som till exempel gymnastik, tidnings/bok läsning, bingo, golf, bakning, tipspromenader, balans och styrka, taktil massage och manikyr. Vi har även tillgång till ett fint utegym i vår trädgård där alla som vill kan använda sig av redskapen.

Story image

Bemannat dygnet runt

På Attendo Hammarby består våra medarbetare av verksamhetschef, samordnare, sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden och aktivitetssamordnare.

Dagtid finns sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut på plats. Vi är bemannade dygnet runt. På helger och kvällar finns sjuksköterska i jour och nås via omsorgspersonalen. Vi har också ett nära samarbete med ansvarig familjeläkare.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Måltiden är en viktig del av dagen

Vi ser måltiden som en viktig del av dagen och lägger stor vikt på att göra måltiderna till en trevlig stund. För oss är det viktigt att varje dag servera vällagad, god, och näringsrik kost.

Hammarby Restaurang och Café

Hit kan också du som anhörig avnjuta en middag eller lunch tillsammans med våra boende.

Köket och restaurangen är öppen alla dagar klockan 07.00- 15.30 för boende på Hammarby Servicehus samt allmänheten.

 

Obs! För allmänheten så beställs och hämtas middagen innan kl: 15.00.

Telefon till köket: 072-166 17 83

 

Varmt välkomna! 

Läsa hela menyn här
Quote

"En god laganda och ett gott teamarbete ökar förutsättningarna för våra boenden och deras närstående."

Devider

Arja

Undersköterska

Hemtjänst & hushållsnära tjänster

För många äldre kan det bli svårt att utföra vardagssysslor såsom att städa, gå och handla eller tvätta kläder. Vi på Attendo har också hemvård i Västerås som erbjuder hjälp med detta och mycket annat, både genom hemtjänst, hemsjukvård och hushållsnära tjänster.

Med 35 års erfarenhet vet vi vad som krävs för att du som kund ska bli nöjd. För att du ska få en så personlig omsorg som möjligt, bokar vi alltid in ett hembesök hos nya kunder för att gå igenom behov och önskemål. Du får även en kontaktman som är den du oftast kommer träffa.

 

Vi förenklar din vardag!

 

Vill du veta mer? Ring oss idag på 020-211 300

Attendo Hemtjänst Västerås

Intresserad av äldreboende?