Hoppa till huvudinnehåll

Skapa nya minnen

Något vi ska fokusera än mer på under det nya året är exempelvis att ge våra kunder förutsättningar att uppleva gemenskap och bryta isolering. Att de som vi ger omsorg till ska få möjlighet att skapa nya minnen tillsammans med andra.

En bra start är också att ha saker att se fram emot under året. Därför kommer exempelvis alla våra hemtjänstverksamheter att bjuda in kunderna till gemensamma aktiviteter vid påsk, midsommar, jul och Attendolunken. Ett härligt sätt att träffa nya vänner även när man fortfarande bor hemma.

Upptäck vår hemtjänst

Spännande aktiviteter

Vi kommer också att satsa på härliga aktiviteter på våra äldreboenden och på flera orter har vi börjat bjuda in våra hemtjänstkunder till dessa.

Det kan vara allt från allsång, underhållning, träning, promenader eller dans. Det är en fin möjlighet att få träffas, prata bort en stund och göra något trevligt tillsammans. På ett tiotal orter har vi även speciella solrum där man kan slappna av i värmen, höra måsar och vågskvalp och i tanken glida iväg till varmare breddgrader tillsammans med nya vänner.

Upptäck våra äldreboenden Mer om solrum

Höjdpunkten på dagen

En bra start på dagen är en näringsriktig frukost följd av goda måltider och mellanmål. Våra menyer är säsongsbaserade och bygger på svensk husmanskost.

I jul- och nyårsmenyn som pågår till 14 januari har vi till exempel långbakad fläsksida, klyftpotatis och äppelgräddsås samt ugnstekt lax med hollandaisesås och kokt potatis. Mat och måltider är höjdpunkten på dagen för många och det är därför vi alltid gör det lilla extra för att erbjuda välsmakande och stämningsfulla måltider på Attendo.

Matlust

Håll kontakten med äldreomsorgens första närstående-app!

Vi på Attendo har utvecklat en app för att göra det smidigt för närstående och boende att ta del av det som händer både på och utanför boendet - direkt i mobilen.

Med bilder och information får man en känsla av det som mamma eller pappa – morfar eller svärmor är med om på dagarna. Appen har fått namnet Attendo Nära och den fungerar ungefär som sociala medier med bildflöde och möjlighet att dela bilder och kommentarer.

Många närstående bor långt bort och har inte möjlighet att besöka sina nära och kära lika ofta som de skulle vilja och då kan bilderna och filmklippen från boendet bli en trygghet.

Mer om appen

Så ansöker du om äldreboende:

1

Ansök om biståndsbeslut

Kontakta en biståndsbedömare i din kommun för att göra en ansökan.

Så ansöker du
2

Välj utförare

Välj ett boende som passar dig. Kontakta oss för mer information om våra verksamheter.

Jämförelse av boendeformer
3

Meddela ditt beslut

När du bestämt dig för ett visst vårdboende meddelar du din biståndsbedömare.

Checklista vid val av äldreboende
4

Vi kontaktar dig

Om du valt Attendo tar vi kontakt med dig omgående för att planera din inflyttning.

Anpassning & inflytt