Har du frågor om äldreboende? Kontakta oss idag på 010-140 10 70.

Attendo Ullstämma

Stenåldersgatan 8, Linköping

Välkommen till oss

Sara Ivarsson, Verksamhetschef

Fakta

Typ av verksamhet
Äldreboende, Hemtjänst
Antal platser
26
Rumsstorlek
60-65 kvm
Talade språk
Svenska
I Ullstämma, Linköping, ligger Ullstämma Trygghetsboende med 26 lägenheter. På trygghetsboendet finns tillgång till lunchservering och fritidsverksamhet. All personlig hjälp på trygghetsboendet utförs som hemtjänst. Vi erbjuder en individuellt anpassad omsorg i enlighet med vår vision: Att stärka individen med kompetens, engagemang och omtanke. Vi har valt som profil för 2021, att fortsätta fokusera på området demens och knyta samman kost och måltidens betydelse för personer med minnesproblematik. Välkommen att kontakta oss för mer information!

Boendet

Boende i Trygghetsboende

Ullstämma trygghetsboende har 26 lägenheter. Att bo på ett trygghetsboende innebär att du bor i en egen lägenhet och har tillgång till en del gemensam service och gemensamma lokaler. Vi har lunchservering och eget tillagningskök som dagligen erbjuder två olika rätter. När du bor på Trygghetsboendet kan du få hjälp av hemtjänsten.

Lägenheterna är 60-65 kvadratmeter med egen toalett, dusch, kök, tvättmaskin och torkskåp/torktumlare. Vi har en värdinna som ansvarar för fritidsaktiviteter.

Läs mer om äldreomsorg i Linköpings kommun

Fritidsverksamhet

Roliga aktiviteter

Du som bor i Trygghetsboendet eller eget boende i Linköpings kommun är välkommen att delta i vår fritidsverksamhet. Vi har verksamhet 15 timmar/vecka. Aktiviteterna anslås på trygghetsboendet. Du får gärna komma med förslag på aktiviteter till fritidsverksamheten.

Några exempel på aktiviteter:

  • Frågesport
  • Bingo
  • Gymnastik 2 gånger i veckan
  • Underhållning med sång och musik
  • Några gånger varje år arrangeras och erbjuds möjlighet utflykter
  • Fester ordnas vid högtider under året

Hemtjänst & Omsorg

Omsorg & hushållsnära tjänster

Vi bedriver hemtjänst i Ullstämma, Ekholmen, Berga, Vidingsjö och Möjetorp.

Bor du i Ullstämma trygghetsboende eller i områden vi har verksamhet och är i behov av hjälp, omvårdnad eller stöd och vill att Attendo ska ta hand om din hemtjänst får du gärna kontakta oss. Ring någon av våra planeringsledare så hjälper vi dig att komma igång. Om du har en annan utförare av hemtjänst idag och vill byta till Attendo hjälper vi dig gärna.

Hos Attendo finns även möjlighet att köpa tilläggstjänster med RUT-avdrag, till exempel fönsterputsning och storstädning.

Mat

Eget tillagningskök

Du som bor i servicelägenhet och du som har eget boende i Linköpings kommun är välkommen att äta lunch i vår restaurang som har eget tillagningskök. Restaurangen erbjuder 2 alternativ på varmrätt varje dag samt sallad och dryck. Anhöriga får gärna äta i restaurangen, men för att minimera matsvinn ser vi gärna att du anmäler i förväg om ni är flera som tänker komma och äta.

Verksamheten har tillsammans tagit fram profilen ”Kost och måltid kopplat till aktiviteter” som genomsyrar arbetet i verksamheterna. Bland annat har demensenheten startat upp en bakstuga där medarbetare och boende dagligen bakar tillsammans.  

Lunchserveringens öppettider: Alla dagar kl. 11.30 – 13.30

Åtgärder Coronavirus

Den 18 mars 2020 har Linköpings kommun fattat beslut om att begränsa lunchservering och fritidsverksamhet i servicehus, trygghets- och vårdboenden. Åtgärderna genomförs för att skydda de äldre och minska smittspridningen av det nya coronaviruset. Begränsningen innebär att personer som inte bor i service- eller trygghetsboendet, men som idag nyttjar lunchservering eller deltar i fritidsverksamhet istället kommer att erbjudas matkorg eller vid behov extra individuellt stöd, till exempel via telefonsamtal. Fritidsverksamheten på vårdboenden kommer arrangeras på annat sätt än genom externa aktörer. Beslutet är fattat av äldrenämndens ordförande Liselotte Fager (KD). Kontakta verksamhetschef om du har frågor.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera.

{"markers":[{"position":{"lat":58.37087,"lng":15.672318},"content":"<h4>Attendo Ullstämma</h4><p>Stenåldersgatan 8 </br> 589 51 Linköping </br> Östergötlands län</p> <a href='https://www.google.com/maps/search/?api=1&query=58.37087,15.672318' target='_blank' >Hitta hit</a>"}]}

Besöksadress

Stenåldersgatan 8,
589 51 Linköping
Östergötlands län

Öppna vägbeskriving