Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Nykil

Naturnära trygghetsboende och demensboende. Här kan du besöka träffpunkten och delta i olika typer av aktiviteter så som bingo, sångstunder, olika fester och utflykter eller äta lunch i vår lunchservering. Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som du beviljas efter individuell behovsbedömning av en biståndsbedömare. I området bedriver vi hemtjänst, hemsjukvård och hemrehabilitering.

Kontakt

Unit contact image
Unit contact image

Adress

 • Visättersvägen‎ 8

 • 583 94 Nykil

 • Östergötlands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 10

  Talade språk - Svenska

  Naturnära

Story image

Vacker natur med goda möjligheter till utevistelser

Attendo Nykil ligger några mil utanför Linköping. Här har du nära till vacker natur med goda möjligheter till utevistelser. Attendo Nykil består av trygghetsboendet Eklunden och demensboendet Ekero, med tillhörande hemtjänstområde. Vi bedriver även hemsjukvård och hemrehab i området. Med våra medarbetares engagemang och erfarenhet kan du förvänta dig vård och omsorg av hög kvalitet och med ett gott bemötande.

Som boende bor du i egen lägenhet som du inreder med egna möbler.

Läs mer om äldreomsorgen i Linköpings kommun
Story image

Olika typer av aktiviteter, individuellt och i grupp

När du flyttar hit bjuds du in på ett välkomstsamtal där du får träffa verksamhetschef, sjuksköterska och fast omsorgskontakt. Tillsammans med fast omsorgskontakt upprättas en genomförandeplan, den kan ses som en överenskommelse om hur du som kund önskar att din vård och omsorg ska utföras. 

Attendo ordnar olika typer av aktiviteter, individuellt och i grupp till exempel bingo, tidningsläsning, fester och sång. 

Story image

Engagerade medarbetare

Attendo Nykil leds av verksamhetschef, biträdande verksamhetschef och planeringsledare. De finns på plats dagtid måndag till fredag. Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt, arbetsterapeut och sjukgymnast finns tillgänglig  dagtid.

Vi som arbetar här är engagerde och duktiga undersköterskor och vårdbiträden.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Näringsrik och vällagad mat

På Nykils trygghetsboende och Ekero är maten och måltiden viktiga stunder på dagen. Vi erbjuder näringsrik och vällagad mat i vår lunchservering. Lunchen tillagas av kocken på vårt tillagningskök. Middagen på Ekero tillagas av personalen i avdelningsköket.

Trygghetsboendets lunchrestaurang har öppet årets alla dagar kl 12.00-13.00. Om så önskas levererar vi lunchlåda hem till dig. Du som är över 80 år kan få leverans av lunchlåda genom förenklad biståndsprövning. Du kan ta direkt kontakt med oss.

 • Lunch i trygghetsboendet/lunchlåda: 59 kr
 • Lunchlåda för leverans, exkl sallad, bröd, dryck: 51 kr
 • Leveransavgift för lunchlåda: 17 kr/tillfälle och hushåll

 

Matsedel

Träffpunktsverksamhet

Träffpunktsverksamheten är en viktig del av trygghetsboendet för att skapa trivsel, engagemang och samhörighet för och mellan besökarna. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i träffpunktsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom samtal med värd/värdinnan på trygghetsboendet.

Fysioterapeut deltar i planeringsmöten gällande träffpunktsverksamheter för att säkerställa att de fysiska aktiviteterna utförs med evidensbaserade metoder samt planerar in dessa enligt önskemål och intressen i aktivitetsschemat i samråd med träffpunktsansvarig. Exempel på en hälsofrämjande aktivitet är sittgympa.

Träffpunktsverksamhet

Ensamhet och isolering är en av de största bidragande orsakerna till psykisk ohälsa och depression bland äldre. Attendo har under många år bedrivit ett aktivt arbete för att motverka ensamhet och isolering hos våra kunder
genom att bland annat lägga stor vikt vid det etablerade arbetssättet kontaktmannaskap för våra hemtjänstkunder, samt att bjuda in de kunder som valt Attendo som utförare till olika aktiviteter under året.

En träffpunktsansvarig finns på varje trygghetsboende och ansvarar i samråd med verksamhetschefen för att aktiviteterna möter de önskemål och intressen som finns hos kunderna samt de krav och riktlinjer som gäller från Linköping kommun. Du som boende i området är alltid välkommen in till vår trivsamma träffpunkt där du kan ta en kopp kaffe och en god kaka, läsa en bok och ha en lugn stund för dig själv. Du kan besöka träffpunkten vid anslagna fritidsaktiviter men även när du själv önskar. Givetvis är träffpunkten en bra plats för att umgås med andra besökare.

Träffpunktsblad maj

Städ eller fönsterputs? Vi förenklar din vardag!

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster

Intresserad av äldreboende?