Hoppa till huvudinnehåll

Attendo Skäggetorp

Biståndsbedömt trygghetsboende är en boendeform som du kan beviljas efter individuell bedömning behovsbedömning av en biståndsbedömare.  Centralt trygghetsboende med närhet till vårdcentral och butiker. I husets lokaler erbjuds ett stort utbud av aktiviteter som minigym, kortbingo, tipspromenad, bakning, spa, fredagsunderhållning m.m. I området bedriver vi hemtjänst, hemsjukvård och hemrehabilitering.

Kontakt

Unit contact image

Adress

 • Skäggetorp Centrum 4 C

 • 586 44 Linköping

 • Östergötlands län

 • Visa på karta

Fakta

 • Antal platser - 35

  Talade språk - Svenska

  Centralt, Gym

Story image

Nära till det du behöver

Attendo Skäggetorp trygghetsboende ligger centralt placerat i Linköping med närhet till bland annat vårdcentral, apotek, pizzeria och en del olika mataffärer.

Trygghetsboendet består av 35 lägenheter med rum och kök med balkong eller uteplats. Boendet ligger bra placerat i Skäggetorp med närhet till bland annat vårdcentral och affär.

Välkommen till oss!

Läs om kostnad och ansökan för hemtjänst i Linköpings kommun
Story image

Våra aktiviteter

I Trygghetsboendets lokaler erbjuds ett stort utbud av aktiviteter som minigym, kortbingo, tipspromenad, bakning, spa, fredagsunderhållning m.m. Träffpunktsverksamheten är öppen varje dag.

Minigymmets öppettider

Träningen är kostnadsfri och du behöver inte föranmäla dig. All träning sker på eget ansvar.

 • Varje dag kl. 8-16 (utan bemanning)
 • Måndag kl. 10.30-12 (med bemanning)
 • Torsdag kl. 13-16 (med bemanning)

Läs reportage från en utav våra utflykter (en bild)

Story image

Förvänta dig att möta erfarna och kompetenta medarbetare

Här kan du förvänta dig att möta erfarna, kompetenta, engagerade och omtänksamma medarbetare. Vi talar olika språk och har som mål att alltid arbeta utifrån dina behov och önskemål.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Story image

Äta på restaurangen eller ta matkorg

Trygghetsboendets lunchrestaurang har öppet årets alla dagar kl 11.30-13.00 samt serverar två olika varmrätter och efterrätt. Om så önskas levererar vi lunchlåda hem till dig. Du som är över 80 år kan få leverans av matkorg genom förenklad biståndsprövning. Du kan ta direkt kontakt med oss.

 • Lunch i trygghetsboendet/lunchlåda: 59 kr
 • Lunchlåda för leverans, exkl sallad, bröd, dryck: 51 kr
 • Leveransavgift för lunchlåda: 17 kr/tillfälle och hushåll
Matsedel

Träffpunktsverksamhet

Träffpunktsverksamheten är en viktig del av trygghetsboendet för att skapa trivsel, engagemang och samhörighet för och mellan besökarna. Vi tycker att det är viktigt att ni som deltar i träffpunktsverksamheten är delaktiga i att ta fram förslag till aktiviteter. Detta får ni bland annat möjlighet till genom samtal med träffpunktsansvarig på trygghetsboendet.

Fysioterapeut deltar i planeringsmöten gällande träffpunktsverksamheter för att säkerställa att de fysiska aktiviteterna utförs med evidensbaserade metoder samt planerar in dessa enligt önskemål och intressen i aktivitetsschemat i samråd med träffpunktsansvarig. Exempel på en hälsofrämjande aktivitet är sittgympa.

Träffpunktsverksamhet

Ensamhet och isolering är en av de största bidragande orsakerna till psykisk ohälsa och depression bland äldre. Attendo har under många år bedrivit ett aktivt arbete för att motverka ensamhet och isolering hos våra kunder
genom att bland annat lägga stor vikt vid det etablerade arbetssättet med fast omsorgskontakt för våra hemtjänstkunder, samt att bjuda in de kunder som valt Attendo som utförare till olika aktiviteter under året.

En träffpunktsansvarig finns på varje trygghetsboende och ansvarar i samråd med verksamhetschefen för att aktiviteterna möter de önskemål och intressen som finns hos kunderna samt de krav och riktlinjer som gäller från Linköping kommun. Du som boende i området är alltid välkommen in till vår trivsamma träffpunkt där du kan ta en kopp kaffe och en god kaka, läsa en bok och ha en lugn stund för dig själv. Du kan besöka träffpunkten vid anslagna träffpunktsaktiviter men även när du själv önskar. Givetvis är träffpunkten en bra plats för att umgås med andra besökare.

Träffpunktsblad April Skäggetorp Trygghetsboende

Städ eller fönsterputs? Vi förenklar din vardag!

För dig som vill ha service utöver ditt beviljade bistånd eller inte har något bistånd alls, kan vi erbjuda avlastning i hemmet och hjälp med vardagssysslorna. Vi skräddarsyr hushållsnära tjänster utifrån dina behov och önskemål. Du väljer hur ofta du vill ha hjälp och med vad, som till exempel städning, fönsterputs, inköp, tvätt och promenader.

Som privatperson kan du utnyttja RUT-avdrag när du köper hushållsnära tjänster av oss. Vi drar av skattereduktionen direkt på varje faktura. Du slipper ligga ute med pengarna och vi sköter kontakten med Skatteverket.

Ring oss för att veta mer om priser och vilka tjänster vi kan erbjuda dig för att underlätta din vardag!

020 - 211 300 

Måndag - fredag, 8.00 - 16.00

Läs mer om hushållsnära tjänster

Intresserad?